Disktrasor Virkade

Disktrasor

Nu är det dax för virkpyssel på bloggen! Väldigt länge har jag tänkt att det vore toppen att använda virkade disktrasor istället för de där klassiska i någon sorts icke miljövänligt plast. Jag bad min snälla svärmor att virka några till oss så vi får testa om de funkar. Blir de lika sura och illadoftande som de köpta…? Här är några virkade disktrasor, visst blev de fina! Jag tipsar om var ni hittar mönstret till alla tre varianter.

Disktrasor

Virk-pyssel

Lättvirkat och roligt enligt svärmor, ett bra sätt att lära sig virka är att göra disktrasor eller grytlappar. Vill man inte använda dem till disktrasor…jag tycker nästan de blev för fina…så går det ju utmärkt att använda dem som grytlappar. Den ena sorten den dubbelfärgade randiga är lite tjockar variant, så den skulle bli perfekt som grytlapp.

Garn

Virk – material:

🧶 Garn kommer från Sostrene Grenes (fick över detta från ett tidigare samarbete)
🧶 Virknålar har även Sostrene Grenes (tycker att de har väldigt prisvärt pysselmaterial, och ofta väldigt fina färger på materialet)

Disktrasor

Disktrasor

Dessa två varianter på disktrasor finns gratismönster hos Hobbii, jag kommer att länka dit. Det är ju onödigt att jag sitter och skriver alla mönster här.

Virka disktrasa
Single Rib Disktrasa från Hobbii, klicka på länken för att komma till mönstret. Den här trasan är mycket tjockare än de andra, som jag tycker skulle passa som grytlapp. Jag återkommer med hur de funkar att använda som disktrasor om ett par veckor!
Disktrasor
Side by Side disktrasa från Hobbii, klicka på länken för att få gratismönster. Den här är min favorit! Den är så tunn och så vackert mönster! Jag tror den kommer att funka bäst som disktrasa, då den säkert torkar snabbast!
Virkade disktrasor
Rib disktrasa från Hobbii, klicka på länken för att komma till gratisbeskrivningen. Den här trasan är randig i mönstret och väldigt tunn, tror också att den är väldigt lämplig för användning som avtorkningstrasa. De blir i alla fall mycket finare att ha framme i sitt kök!
Disktrasor

Ja hoppas att ni fått härlig virkinspiration idag! Det är så kul att få användning av sina hantverk. Jag ska be svärmor lära mig virka såna här disktrasor, det är ju ett perfekt höst och vinterpyssel och ett väldigt bra julklappstips till den som har allt!

Ha en härlig vecka!

Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen