Snickerskakor

Snickerskakor

I sommar har vi bakat en hel del kakor och andra godsaker! Det brukar ofta bli så när sommarvädret är lite svalare, mer tid för pyssel och bakning! Snickerskakor är ju en riktig klassiker! Oftast brukar jag baka dem i en hel form, och skära rutor…men de här i småkaksformar blev ju supergoda! De blev ju så söta att bjuda på! Kakorna är håller sig goda väldigt länge i kylen!

Snickerskakor

Snickerskakor – lättbakade och smaskiga!

Receptet hittade jag i en tidning, i receptet skulle man ha Rice krispies, men jag fick bara tag i Cornflakes så det fick bli det och det blir jättebra! Kanske man kan öka mängden Cornflakes så massan känns lagom fast i konsistensen. Prova dig fram! Kakorna gick åt i ett nafs här hemma, söta, krispiga och salta!

Ingredienser

Snickerskakor – recept:

Det här receptet behöver ingen ugn, toppenenkelt bakrecept även för de yngre bagarna!

Snickerskakor
Yield: 20 st

Snickerskakor

Prep Time: 15 minutes
Additional Time: 1 hour
Total Time: 15 minutes

Smaskiga Snickerskakor - Söta, salta och kriskiga!

Ingredients

  • 1 dl hackade salta mandlar
  • 5 dl Rice krispies eller krossade Cornflakes
  • 300 g jordnötssmör med bitar
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 nypa salt
  • Topping: 150 g mjölkchoklad, 1 dl hackade salta mandlar, flingsalt

Instructions

  1. Hacka jordnötterna, rör ihop med alla ingredienser i en bunke. (Om du använder Cornflakes, krossa dem gärna litegrann i en mortel.)
  2. Klicka lite snickerssmet i formarna, platta till lite med en sked.
  3. Hacka och smält chokladen. Klicka en sked chokladsmet på snickerskakorna.
  4. Hacka jordnötterna och strö över chokladen. Strö till sist över flingsalt.
  5. Låt stelna i kylen i ca 1 timme.

Baktips!

Krossa cornflakes

Snickerskakor – tips!

💜 Cornflakes istället för Ricekrispies. Krossa Conrflakes lätt i en mortel eller lägg dem i en plastpåse och banka lätt med en kavel. Mina Snickerskakor blev lite kladdiga i konsistensen, så ta gärna lite större mängd Cornflakes om du väljer att använda det istället för Rice crispies.

Snickerskakor

💜 Klicka smeten i minimuffinsformar, platta till smeten med en liten sked så att chokladen stannar i mitten på kakorna.

Choklad

💜 Jag använde ljus choklad till topping. Det funkar ju även med mörk choklad om man gillar det! Ta det du har hemma! Jag försöker att vara lite mer fri och inte följa recept slaviskt när jag bakar och utnyttja det man har i skafferiet!

💜 Hacka och smält chokladen, väldigt enkelt att smälta i micron.

Snickerskakor

💜 Klicka ut chokladsmeten.

Jordnötter flingsalt

💜 God topping! Hackade jordnötter och flingsalt.

Snickerskakor

Snickerskakorna är klara!

Låt dem stelna i kylskåpet i en timme. Jag förvarade dem i kylen i en burk, de håller länge!

Jag har jun bakat

💜 Jag har ju bakat Snickerskakor förrut och då i en hel form. Vill ni ha det receptet så klicka in på länken.
💜Snickerskakor i rutor

Hoppas ni testar, ni kommer absolut att gilla dom!

Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skip to Recipe
Rulla till toppen