Julpyssla

Julpyssla

Idag bjuder jag på det mjukaste och mysigaste julpysslet i form av hjärtkorgar i filt! Handsydda hjärtan dekorerade med enkla korstygn, stjärnor och guldpärlor. Hjärtkorgarna kan man fylla med julgodis och hänga i granen, adventsriset eller dekorera juldukningen. Dax att julpyssla!

Betalt samarbete med CC hobby

Julpyssla

Julpyssla hjärtkorgar

Julpyssla material

Julpyssel – material:

⭐️ Hobbyfilt (puder, råvit, röd)
⭐️ Broderitråd (röd, natur)
⭐️ Guldtråd (dmc tråd)
⭐️ Guldpärlor (Rocaillespärlor)

Verktyg: sax, broderinål(vass spets), pärlnål

Julpyssla

Julpyssla filhjärtan

  1. Börja med att klippa en hjärtformad mall (dubbelvik papper och klipp en halv hjärtform, vik ut, vips så har du ett fint hjärta! )Man kan också använda en pepparkaksforma som mall. Klipp en en lång smal remsa (ca 1 cm x 10 cm) till korgens handtag.
Julpyssla

2. Dubbelvik filtyget, nåla fast pappershjärtat och remsan. Klipp ut hjärtat. OBS det behövs bara en remsa till varje hjärta.

Hjärtan

3. Två filthjärtan och ett handtag, dax att plocka fram broderitråd och broderinål.

Brodera Langettstygn

Det här är verkligen ett enkelt stygn “langettstygn” som är så fint att dekorera kanter! Filt tyget är superlätt att jobba med, då det bara är att klipp, brodera, limma och inte fransar upp sig! Ett pysselvänligt material!
OBS! Ni kommer att få se en film hur man broderar dessa stygn längre ned i inlägget samt på instagram.

4. Lägg dina hjärtan på varandra.
5. En broderitråd består av sex trådar, dela garnet så du använder tre trådar. Trä nålen med tråden, knyt en dubbelknut i änden.
6) Stoppa in nålen på baksidan av hjärtat, då fäster tråden via din knut.
7) Sy langettstygn runt nedre delen av hjärtat, genom båda hjärtana. (Se film)

8. För att få till en korg, så öppnar jag upp hjärtat och syr vidare med samma sorts langettstygn runt hela hjärtkanten. Sy även runt andra hjärtkanten.
9. Tag den rektangulära remsan och sy fast den med enkla stygn på insidan av hjärtat. Tänk på att inte sy igenom filttyget, så stygnen inte syns på hjärtats framsida.

Julpyssla

Julpyssla fler hjärtan!

Det här är så enkelt och roligt! Jag tror detta kan vara ett toppenpyssel för en workshop eller julpysselkväll hemma tillsammans med familj och vänner. Materialet är otroligt billigt, räcker till många, kladdar inte så det kan kombineras med fikat. Fantasin är oändligt för hur man vill dekorera sina hjärtan!

10. Klipp till fler hjärtan i olika färger, man kan ju även göra mindre hjärtan, och även fylla dem med vadd också.

Sy hjärtan

Matcha färgerna

I år ser man tydliga julfärgstrender med det vinröda, oranga och dimlaxrosa färgerna. Därför har jag valt att använda vinröd, orange och ljusrosa broderigarn i kombination med filttygerna. Tycker att färgkombinationen känns ny och fin!

Brodera hjärtan

Julkorgarna är klara!

Jag tycker att de blev himla söta bara så här med langettsömmen! Det här är perfekt pyssel för att lära sig Langettstygn, det går snabbt när man fått in sniten! För att göra hjärtkorgarna lite mer juliga, valde jag att brodera på korstygn, stjärnor och guldpärlor. Häng med vidare så visar jag hur det blir!

Korstygn

Dekorera dina hjärtan

Här går det att göra hur enkelt eller hur avancerat som man vill! Jag valde att göra enkla små korsstygn, fritt på ena sidan av hjärtat.
1. Trä tråden på samma sätt, och knyt ett par knutar i änden på tråden.
2. Sy ett litet stygn, och ett till tvärs över. Bara upp och ned genom tyget, lite huller om buller. OBS! Tänk på att bara sy genom ena tyget, så att korgen fortfarande går att öppna

Pärlor

3. Jag har valt att använda riktigt små Rocaillespärlor, då behöver man en tunn pärlnål, se nålen i högra bilden.
4. Nu är det bara att trä nålen med tunn tråd, jag har använt en fin guldtråd som passar till pärlorna.
5. Gör en knut på tråden så att den fäster på baksidan., för nålen genom filttyget, trä på en pärlor och ner genom tyget igen. Fortsätt att sy på pärlor mellan korsstygnen.

⭐️ Det rosa hjärtat broderade jag små stjärnor (vanliga kors och ett par stygn till ovanpå så har du en stjärna.

Julpyssla

Julhjärtan – dax att häng upp!

Hänga i granen

⭐️ Häng dina hjärtan i granen.

Julhjärtan

Julpyssla – Adventsris med hjärtan

Det kanske är så att man bor litet och inte har plats för en jättestor gran, då är det ett fint alternativ att fylla en vas med granris och dekorera med handgjorda julkorgar.

Julpyssla – juldukning med hjärtan

En söt och personlig juldukning, lägg ett filthjärta på varje tallrik och fyll med godis. Dekorera med glas och bestick med röda sidenband och till sist några grankvistar.

Vill ni se fler julpyssel som jag gjort med filttyg, klicka på länkarna:
⭐️ Renar
⭐️ Julkrans

Jag hoppas ni fått massa inspiration till att pyssla med filt, pärlor och broderi! Det finns så mycket fint man kan göra och det kommer defintivt bli mer filtpyssel här på bloggen! Kika in hos CC Hobby för att kika på allt filtmaterial. jag kommer att göra två julpyssel till med deras material så håll utkik!

Kram 💖 Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen