Julstjärna av läderpapper

Julstjärna

Julstjärna av läderpapper

I år är det som att hela sociala mediakarusellen svämmar över av stjärnor! Det viks stjärnor i papper, tapet, bakplåtspapper och soppåsar i alla möjliga modeller. Idag bjuder jag på en klassisk hemmagjord julstjärna. En julstjärna gjord av läderpapper, en fin och hållbar stjärna som klarar fukt och ovårdsam hantering riktigt bra! Jag tycker den passar att hänga i fönstret eller på väggen, eller varför inte göra många små stjärnor och hänga dem i granen!

Julstjärna

Julstjärna av läderpapper – ett lätt pyssel som kanske ser svårt ut! Stjärnan kallas ”Oslostjärna”

Julstjärna

Julstjärna – material:

Flätstrimlor i brunt läderpapper
Flätstrimlor i gultprickigt läderpapper
Guldsnöre
Lim (gärna snabbtorkande)
(Öljetter på bilden) kommer att användas till ett annat julpyssel

Verktyg: sax, nålar, sax, underlägg i ex. Frigolit alternativt en nålfiltningsmatta för att fästa flätstrimlorna på ett enkelt sätt, blyertspenna och linjal

Tack till CC Hobby som sponsrat med material till årets julpyssel!

Julstjärna

Julstjärna ”En Oslostjärna” – gör så här:

Julstjärna

1) Klipp till 12 st lika långa strimlor (mina är en linjal långa dvs 30 cm långa) Man använder 6 st strimlor till varje stjärna, stjärnan har två sidor, som man limmar ihop. Jag använde 4 bruna och 2 guldprickigt band till varje stjärna.

Julstjärna

2) Markera mitten på alla 6 strimlor med en blyertspenna. Lägg dem enligt bilden som ett kors tre och tre, dax att fläta ihop dem på mitten. Använd gärna nålar och mjukt underlag för att hålla flätstrimlorna på plats.

Julstjärna

3) Fläta banden klassiskt enligt bilden, och tag lite lim mellan de flätade banden. Tryck ihop och vänta nu tills flätningen är hållbar.

Julstjärna

4) De två flätstrimlorna som ligger närmast varandra i varje hörn, vrids ett halvt varv och limmas ihop. Gör på samma sätt i alla fyra hörn.

Julstjärna

5) Gör en till stjärna på samma sätt.

Julstjärna

6) Lägg de två stjärnorna baksida mot baksidan mot varandra, vrid 45 grader, så att det ser ut som på bilden, dax att limma ihop dem.

Julstjärna

Julstjärna

7) Limma ihop alla stjärnans kanter enligt bilden. Justera flätbanden och kika gärna på stjärnan innan du limmar, så att den ser jämn och fin ut.

JulstjärnaJulstjärna

8) Klipp till fina kanter på varje stjärnspets. Sätt i ett tunt snöre i en av stjärnans spetsar häng upp. Man kan få plats med en liten lampa eller ljusslinga i mitten av stjärnan.

Julstjärna

Jag tog en bit trollhassel och hängde upp stjärnorna på, snart fyller jag på med fler juldekorationer!

Julstjärna

Nu börjar det sakta komma in lite julstämning här hemma! Så nöjd med stjärnorna, ett enkelt pyssel som verkligen blir fint! Det glittrar så härligt i de guldprickiga strimlorna!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen