Hallonmuffins

Hallonmuffins

Hallonmuffins

Det här receptet kommer från Bonniers bakbok, riktigt bra basrecept på muffins, blanda i de bär du önskar!

Ingredienser:
125 gr smör
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 dl hallon eller andra bär, frysta eller färska
2 dl mjölk eller filmjölk
1 stort ägg

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smör och låt svalna. Blanda vetemjöl, socker, bakpulver och bär i en skål. Vispa först ner mjölk eller filmjölk och sedan ägget i smöret. Rör ner äggblandningen i de torra ingredienserna. Fördela smeten, nästan upp till kanten i pappersformar placerade i en muffinsplåt.Det blir ca 12st stora muffins. Grädda mitt i ugn ca 20-25 min.
Pudra lite florsocker.
Man kan gärna toppa med lite vispad grädde och färska bär.

Hallonmuffins

Lycka till!

Bild av Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen