Inga-Lisa kakor

Inga-Lisa kakor

De här kakorna brukade min mormor baka, de är så goda!
Även kallade ”kaffekoppskakor”

Ingredienser:
1 kaffekopp smör
1 kaffekopp socker
1 kaffekopp mjöl
1 kaffekopp havregryn
1/2 kaffekopp russin
1/2 kaffekopp hackad mandel (valfritt)
1 tsk bikarbonat

Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser till en deg.
Rulla små bollar (ca 30 bollar) platta till kakorna, använd två plåtar. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 8 min, kakarna ska vara ljusbruna.

Ingalisa kakor

Ingalisa kakor

Ingalisa kakor

Trevlig Valborg!

 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top