Pyssla med Silk clay & Foam clay

Silc clay Foam clay

Nu äntligen är det februari, och då brukar jag köra hjärttema på bloggen! In och kika i mitt pysselarkiv för Alla hjärtans dag för att få tips på hjärtlikt pyssel och hjärtliga bakverk! Det går alltid att använda ett sökord i rutan högst upp på sidan skriv ex. ”Hjärta” för att få fram massa hjärtinspiration! I helgen blev det till att pyssla med leran Silk clay och Foam clay i stugan. Ett par hjärtkaniner är ett kul pyssel för alla! Jag har samlat flera pyssel med leran så det är bara att inspireras!

Silk clay Foam clay

 Pyssla Hjärtkaniner – Ett lätt pyssel med Silk clay och Foam clay

Silk clay Foam clay

FoamClay – är den bubbliga leran. Den fäster på allt som papp, porslin, trä etc.

Silk clay Foam clay

SilkClay – En slät lera som även den fäster på allt, men här är det ju kul att forma egna små figurer.

Leran hittar ni i praktiska paket hos CCHobby men finns även hos andra hobbyföretag.

Silk clay Foam clay

Pyssla Hjärtkaniner – gör så här:

En lätt lera som torkar snabbt och dessutom är giftfri, den är så rolig att pyssla med! Den här gången hann jag inte fota en steg-för-steg beskrivning, men egentligen är det inget svårt….Gör bara så här:

1) Forma leran med fingrarna, ta hjälp av lite vatten om den är för torr…och för att få bort sprickor. Knåda in vatten i leran så blir den extra smidig. Till kaninerna har jag använt den släta leran Silk clay, först började jag med öronen, gör ett böjt och ett rakt öra. Tänk på att leran torkar ganska snabbt, så man bör sätta ihop delarna inom den närmsta halvtimmen. Gör en huvudkula, en oval kropp och så två tassar till armar och så två lite större avlånga fötter. En svanskula är bra att ha som stöd. Till sist satte vi fast ögon och nos.

2) Hjärtat är gjort av Foam clay den bubbliga leran. Tag gärna hjälp av en kniv, tandpetare eller plastverktygen som finns med i paketet. Tryck fast hjärtan innan det torkat på kaninens mage.

Silk clay Foam clay

Silk clay Foam clay

Pyssla Djur av lera

Första pysslet vi gjorde av leran säkert från 2015, är Djur av lera. Till hästen och elefanten har vi använt pappfigurer som grund, sköldpaddan är bara i lera. Klicka på länken om du vill få lite tips på hur vi gjort.

Silk clay Foam clay

Cup cakes av lera

De här fina pappfigurerna ”cupcakes” som vi klätt in i regnbågens alla färger! Yngsta dottern och hennes vänner har gjort massvis av såna cupcakes. Jag kan varmt rekommendera dem, ett bra självgående pyssel som kräver minimal med hjälp från mig, och det är ju toppen för alla föräldrar! Som ni ser går leran utmärkt att blanda, slät och bubblig. Blir den lite torr så är det bara att blanda med vatten, då blir den smidig igen. Men tänk på att ha burkarnas lock stängda, har den blivit för torr går den tyvärr inte att rädda.

Silk clay Foam clay

Silk clay Foam clay

Silk clay Foam clay

Glasskiosk och glassar

En sommar byggde vi en liten glasskiosk av en skokartong, klädde den med fint papper och fylld kiosken med glassar och strutar. Såå himla bra lekglassar till lekstugan eller kiosken. De här minns jag avv vi tyckte var superkul att göra. Strutarna är pappkoner och glassarna av pappformar, sedan är resten lera. Vill du kika närmare klicka på glasskiosk och glasspinnar

Silk clay foam clay

Silk clay Foam clay

Sommarland med sjödjur

I somras gjorde vi ett sommarland i miniatyr, med båthus, sand, vass, snäckor, vatten och så massa djur av silkclay. Bland annat en krabba, en bläckfisk och en delfin, vill du se mer klicka på Miniland.

Silk clay Foam clay

Fluffy slajm

 Slajm av Foam clay, Favoritpysslet bland alla barn idag! Vill du se hur vi gjort klicka på Fluffyslajm

Silk clay Foam clay

Silk clay Foam clay

Halloweenfigurer och spökhus

Till årets halloween skapade vi ett spökhus och fyllde det med läskiga figurer som häxan, Dracula, Frankenstein, Mumien och så fladdermöss, katter, gravar och kors… Väldigt kreativt och roligt! klicka på Halloweenfigurer

Silk clay Foam clay

Silk clay Foam clay

Spargrisar

De här söta djuren är spargrisar i matt porslin som vi klätt in i mestadels Foam clay. Det är enklare för de yngre barnen att klä in saker än att skapa egna figurer. Det är detta som leran passar allra bäst för tycker jag, speciellt Foam clayleran. Spargrisar

Silk clay Foam clay

Påskris fyllt av lerfigurer

En påsk gjorde vi massa små söta figurer till påskriset. Kycklingar, påskharar, ägg, påskdrakar…klicka på Påskpyssla

Silk clay Foam clay

Söta askar

Vi har täckt in askar i lera, de blev väl fantasifulla! Småtjejerna tyckte det var jättekul, ett perfekt kalaspyssel! Klicka på askar.

Silk clay foam clay

Jag hoppas ni fått massa inspiration att pyssla med era barn! Den här leran är verkligen toppen! Nu startar vi ❤️-temat!

Trevlig helg! ? Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen