Hallonmuffins

Hallonmuffins

Hallonmuffins

Det här receptet kommer från Bonniers bakbok, riktigt bra basrecept på muffins, blanda i de bär du önskar!

Ingredienser:
125 gr smör
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 dl hallon eller andra bär, frysta eller färska
2 dl mjölk eller filmjölk
1 stort ägg

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smör och låt svalna. Blanda vetemjöl, socker, bakpulver och bär i en skål. Vispa först ner mjölk eller filmjölk och sedan ägget i smöret. Rör ner äggblandningen i de torra ingredienserna. Fördela smeten, nästan upp till kanten i pappersformar placerade i en muffinsplåt.Det blir ca 12st stora muffins. Grädda mitt i ugn ca 20-25 min.
Pudra lite florsocker.
Man kan gärna toppa med lite vispad grädde och färska bär.

Hallonmuffins

Lycka till!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top