Rabarberpaj knäckig

Rabarberpaj knäckig

Rabarber hör väl verkligen till sommarens favorit! Jag är en riktig pajälskare, gillar alla sorts pajer! Den här knäckiga rabarberpajen är superenkel att baka. Ungefär som en vanlig smulpaj, men jag tycker att den blev extra god med det knäckiga täcket! Här är receptet!

Rabarberpaj knäckig
En härlig rabarberpaj med knäckigt täcke!
Rabarberpaj knäckig

Rabarberpaj knäckig – recept:

🌸 500 g rabarber
🌸 150 g smör
🌸 2 dl havregryn
🌸 2 dl mjöl
🌸 2 dl strösocker
🌸 0,5 tsk bakpulver
🌸 1 tsk flingsalt
🌸 0,5 dl vispgrädde
🌸 0,5 dl sirap

Servering: fluffig vaniljvisp eller vaniljglass

Rabarber

Knäckig rabarberpaj – gör så här:

Skär rabarbern
1) Smörj en pajform, skär rabarbern i tunna skivor. Sätt på ugnen på 200 grader
Smält smöret
2) Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
Havregrynblandning
3) Blanda havregryn, mjöl, socker, bakpulver och flingsalt i en bunke.
Rabarberpajsmet
4) Tillsätt vispgrädde, sirap och det smälta smöret till den torra blandningen. Rör till en jämn smet.
Rabarberpaj
5) Fördela smeten över rabarbern. Det kan se lite klent ut med smeten, men den kommer att svälla och bli riktigt bra!
6) Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter, tills pajen är gyllenbrun och knäckig.
Rabarberpaj knäckig

Nu är det bara att servera den ljumna pajen med vispad grädde, fluffig vaniljvisp eller vaniljglass! Vill du ha ett annat tips på en god rabarberkaka, kika på den här: Rabarberkladdkaka. Det kanske det är så att du vill börja odla rabarber, här kan du läsa mer om hur du gör: Odla rabarber

Lycka till med pajbaket!

Kram 💖 Katarina

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top