Pressa blommor

Pressa blommor

Just nu är jag är jag ute i trädgården så mycket som möjligt! Det blommar ju som allra finast nu! Rosor, borstnejlikor, pion, stjärnflockan och så några andra sorter som jag inte vet namnet på! Man vill ju bevara det här vackra på något sätt. Liksom spara dofter och färger, som kan plockas fram när det är som mörkast i november! Idag blir det lite inspiration till att pressa blommar.

Blompress
Pressa blommor, ett fint sommarpyssel att spara blommor!
Torka blommor

Pressa blommor

Det är ju så härlig att gå runt och plocka små kvistar, gräs och skira blommor och lägga i son blomsterpress. Ett tips är att använda ganska skira blommor och blommor med platta kronblad. Tex. Smörblommor, violer, ormbunke, gräs, klöverblad etc.

Pressa blommor
Här har jag pressat ett gäng penseer, det har legat i min blomsterpress ett par veckor. De är helt klart min favorit!

Blompress av trä

Den här söta blompressen har jag hittat hos Sostrene Grenes för något år sedan, är inte helt säker på att de har dem kvar längre. De finns säkert hos många butiker, sök på nätet! Tänk vad enkelt det vore att göra en sån här blomsterpress. Bara två träbitar, fyra hål och så några kartong/pappbitar emellan och så fyra skruvar och muttrar. Funderar verkligen på att göra en själv i sommar!

Bokpress

Pressa blommor i en bok

Det går ju även hur bra som helst att pressa blommor i vanliga böcker! Nu har jag fyllt en gammal kokbok med massa rosblad…jag har säkert glömt bort det i november…en dag faller säkert massa rosblad ur boken när jag tänkt använda den! Vill du ha lite tips hur man pressar blommor i en bok, klicka på länken.

Pressa blommor

Nu får vi hoppas att blommorna torkar fint och behåller färgen! Om någon vecka ska jag in och kika. Jag tänkte att blompressen är smidig att ta med på semester, så man får med sig några fina sommarminnen! Vad kan man nu pyssla för något med alla pressade blommor kanske ni tänker?

Här är några tips: Använd blommor, pensel och decoupagelim
🌿 göra laminerade bokmärken
🌿 dekorera glasburkar, som blir ljuslyktor eller förvaringsburkar
🌿 dekorera fotoalbum
🌿 göra grattiskort
🌿 dekorera tändsticksaskar
🌿 använd till doftljusen, tvålar, badbomber, hemmagjorda krämer
Ja det finns massa fint man kan göra! Jag kommer att visa hur man gör ljuslyktor här på bloggen snart.

Ha en fortsatt härlig sommar!

Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen