Rabarberpaj knäckig

knäckig rabarberpaj

Åh, idag känns det som att sommar äntligen har kommit! Det ska bli sol hela helgen!!! Jag har skördat mina första rabarberstjälkar på landet, och testat mig fram till ett riktigt toppenrecept. Vi var ju på Äppelfabriken i våras och smakade på deras fantastiska rabarberpaj med knäckig kokostopp. Det var den absolut godaste paj som jag ätit, och jag har letat överallt efter receptet på den här pajen… men inte hittat det. Så nu har familjen fått äta rabarberpaj tre gånger, och äntligen igår fick de smaka på en rabarberpaj som fick familjens toppbetyg! Den blev nästan blev lika bra som Äppelfabrikens. Här kommer receptet till rabarberpaj knäckig!

knäckig rabarberpaj

Knäckig rabarberpaj

Den här pajen består av en rabarberkompott som toppas med ett täcke av knäckig kokossmuldeg, testa receptet är enkelt!

Recept på Rabarberpaj

Ingredienser (ca 5 st portionsformar eller en stor paj

(Receptet är ungefärligt, så prova dig fram)

Rabarberkompott

  • ca 5 -7st långa stora rabarberstjälkar
  • ca 1/2 dl socker
  • ca 1/2 tsk kardemumma
  • 1 dl vatten
  • 1-2 msk potatismjöl

Knäckig kokostoppingen

  • 150g smör
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 dl kokos
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 0,75 dl ljus sirap (Sirapen i toppingen bidrar till den lite knäckiga konsistensen)

Gör Rabarberkompott:

  • Skär rabarbern i bitar,  skalet kan vara kvar, lägg dem i en kastrull.
  • Häll i vatten, socker och lite kardemumma, man kan även välja vanilj i stället, blir säkert supergott!
  • Låt koka några minuter, tills rabarbern blir mjuk, men inte för mjuk.
  • Blanda ut 1 msk potatismjöl i ca 1/2 dl vatten och slå i din rabarberkompott, tag kastrullen från plattan och rör så att kompotten får en lite tjockare konsistens. Den får inte koka.
  • Smörj formarna/formen med smör.
  • Häll i rabarberkompotten i formarna, så att du fyller dem till ca 3/4 av formen.

Gör kokostopping:

  • Sätt ugnen på 220 grader.
  • Kör alla ingredienser till toppingen i en matberedare eller blanda ihop dem med händerna, det går nästan lika fort.
  • Strö över toppingen och grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter, pajerna ska få fin färg.

Servera pajen med vaniljsås, lättvispad grädde eller vaniljglass…supergott! Den här pajen går alldeles utmärkt att göra med äpplen eller andra bär. Vill du läsa mer och se lite fina bilder så kan du titta på mitt inlägg om Äppelfabriken, klicka bara här!

Ha en jättefin dag i solen!

/Katarina

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top