Rabarberkladdkaka

Rabarberkladdkaka

I helgen skördade vi den första rabarbern av nya rabarberplantan! Vilken glädje! Årets första bakning med rabarber, blev en rabarberkladdkaka! Jag har sett receptet vandra runt på alla baksajter, så då måste man ju bara prova! Superlätt att baka och så himla supergod som alla säger! Kombinationen med den kladdiga söta kladdkakan ihop med den syrliga rabarbern är verkligen perfekt! Den tar max en timme att baka, med allt från bakning till gräddning!

Rabarberkladdkaka

Rabarberkladdkaka

Rabarberkladdkaka

Receptet kommer från baksidan ”Matplatsen”, en jättefin bak- och matblogg.

Ingredienser:

150 g smör
2 ½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
3 ägg
2 dl mjöl
ca 300 g rabarber
ca 2 msk strösocker
florsocker

Gör så här:

  1. Smält smöret i en kastrull.
  2. Blanda samman socker, vaniljsocker, salt, ägg och mjöl.
  3. Tillsätt smöret och rör ihop allt till en slät smet. Häll smeten i en springform med bakpapper i botten.
  4. Skär rabarbern i stavar, ca 1 cm kortare än formens diameter.
  5. Dela dem på längden och blanda rabarberstavarna med socker. Lägg ut dem i en cirkel på smeten.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 min, 180 C. Låt svalna. (Godast kall tycker jag) Pudra över florsocker och servera med vispad grädde.

Piffa till kakan

Pudra lite florsocker över kakan, riv några bitar skal av rabarbern som krusar sig fint! Servera lättvispad grädde till!Hoppas ni blir frestade att baka den hår kakan, ett recept jag definitivt kommer att använda många gånger!

Rabarberkladdkaka

Ha en jättebra vecka! Den här veckan är det små söta söta saker i tyg på G!

Kram Katarina

Bild av Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen