Smälta pärlor i ugn

Smälta pärlor i ugn

Idag fortsätter jag på rörpärlor-temat här på bloggen! Det finns ju så mycket roligt man kan göra med dem! Något som ni kanske inte känner till är att det funkar att smälta pärlor i ugn. Av de klassiska rörpärlorna får man fram platta glansiga pärlor. Med pärlorna kan man göra härliga färggranna armband, örhängen eller halsband.

Smälta pärlor i ugn

Smälta pärlor i ugn – ett pyssel för alla

Rörpärlor

Klassiska rörpärlor i alla färger

Smälta pärlor i ugn

Pärlpyssel – material:

💖 rörpärlor (CC Hobby, Ica, Panduro, Clas Ohlson, Biltema, Dollarstore etc.)
💖 gummiband (Panduro)

Verktyg: ugn, plåt, bakplåtspapper, sax

Smälta pärlor i ugn – gör så här:

Rörpärlor
1) Lägg ut pärlor med hålet uppåt på en bakplåtspappersklädd plåt. Tänk på att ha någon cm mellanrum mellan pärlorna annars smälter de ihop.
Smälta pärlor i ugn
2) Sätt ugnen på 200 grader, grädda pärlorna mitt i ugnen i 5 min.
Smälta pärlor i ugn
3) Så här ser pärlorna ut när du tar dem ur ugnen. Glansiga och fina på ena sedan! Låt dem svalna och skrapa sedan loss dem från bakplåtspappret.
Smälta pärlor i ugn
4) Plocka fram tråd och sax.
Smälta pärlor i ugn
5) Knyt fast en stopp-pärla som man kan ta bort sen när man knyter ihop armbandet. Mät rätt längd, ta till rejäl när det gäller sådan här genomskinlig elastisk gummiträd. Det kräver att man gör många knutar för att det ska hålla ihop. Man kan ta lite superlim på knuten om man vill att det ska hålla extra bra.
Trä pärlor
6) Trä pärlor efter din fantasi! Eftersom jag är inne i Alla hjärtansdag-temat fick det bli såna romantiska färger…💖 men jag har gjort detta förr till halloween, kika på hur färgerna såg ut då!
Pärlarmband
7) Pärla och knyt ihop med några knutar. Visst ser det nästan ut som godisarmband!
Armband

Ja tycker det här är ett toppenpyssel att göra med barnen! De får träna att lägga ut pärlorna på plåten (tålamodsträning), se ett experiment (vad händer med pärlorna?) samt göra något fint och användbart av dem! Det är enkelt att trä på tråd då hålen är stora. För de riktig små barnen kan man använda piprensare. De här pärlorna är ju även fina att använda även för oss vuxna som gillar att göra smycken!

Lycka till! Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen