Hembakade dammsugare

Hembakade dammsugare

Något som funnits på vår baka-lista väldigt länge så är det hembakade dammsugare eller punchrullar/arraksrullar. I helgen bakade äldsta dottern de här underbart goda dammsugare. I vanlig fall när vi smakat köpe-punchrullar, kan jag inte säga att det är någon riktig favorit hos mig…Men de här…vilken skillnad! Helt underbart goda!

Hembakade dammsugare – Såå himla goda jämfört med köpe-dammsugare!

Hembakade dammsugare

Dammsugare – recept:

Receptet kommer från Allers, och smeten är som en klassisk chokladbollssmet. Tänk så bra nu vet man vad dessa punchrullar innehåller, då man gör dem själv. Färga din marsipan i valfria färger…vore roligt att göra dem regnbågsfärgade!

20 stycken
40 minuter

Ingredienser:
100 g smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
3 dl havregryn
2 msk kallt kaffe
1 tsk arrak, punsch eller arrakessens efter smak

Garnering:
300 g mandelmassa
ca 1 droppe röd karamellfärg
100 g mörk choklad

Hembakade dammsugare

Dammsugare – gör så här:

1) Rör smör, socker, vaniljsocker och kakao smidigt. Tillsätt havregryn, kaffe och arrak. Rör om tills allt är blandat. Forma smeten till avlånga rullar, ca 2 cm i diameter, lägg dem kallt.

Hembakade dammsugare

2) Knåda mandelmassan och droppa i 1 droppe röd karamellfärg, knåda tills du är nöjd med färgen. Kavla ut mandelmassan 3–4 mm tjock på ett bakplåtspapper. (Då fastnar inte mandelmassan på bakbordet.).

3) Lägg de bruna rullarna på mandelmassan och skär med en vass kniv och rulla in dem i mandelmassan. Lägg skarven neråt. Dela rullen i ca 5 cm långa bitar.

4) Smält chokladen i mikrovågsugnen och häll upp den i en burk så det blir lite djup. Doppa en ände åt gången, låt droppa av och lägg den på ett bakplåtspapper att stelna lite. Gör på samma sätt med andra änden. Lägg dem svalt att stelna.

De hembakade dammsugarna är klara! Förvara dem i kylen, smaka och njut! PS. Vill du göra de rosa pappersblommorna på bilden, klicka på länken för att komma till beskrivningen .

Lycka till med bakningen idag!

Kram ? Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen