Hjärtkakor

Dagens roliga pyssel är hjärtkakor av mördeg. En klassisk mördeg som du fixar till med lite karamellfärg och strössel, inte alls så svårt som det kanske ser ut! Spröda och goda, men allra godast nybakade!

Hjärtkakor

Hjärtkakor – mördegskakor till Alla hjärtans dag ❤️ Jag hoppas att ni ser att det är hjärtan inuti!

Hjärtkakor

Hjärtkakor

Inspiration till dessa har jag hämtat hos Kakmästarinnan @sannahederstedt på Instagram. Kika gärna på hennes mästerverk! Det här är mina allra mönster-mördegskakor, jag hoppas att nästa bakomgång kakor blir lite mer proffsiga, men goda blev de i alla fall!

Ingredienser:

200 g smör
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
4½ dl vetemjöl

röd el rosa karamellfärg/gelefärg
äggvita
strössel

Hjärtkakor

Hjärtkakor – Gör så här:

1) Arbeta ihop ingredienserna till degen i en matberedare eller på arbetsbänk.

2) Dela degen så 1/3 blandas med röd karamellfärg. Låt resten 2/3 av degen vara naturell. Låt vila i kyl i 15 minuter.

3) Gör två långa ”ormar” av den röda degen, pressa försiktigt ihop dem parallellt och forma rullen till hjärtform.

4) Viktigt kyl den röda degen i ca 30 minuter i kylskåp för att hjärtformen ska hålla. (Detta missade jag och då blev inte hjärtat så skarpt i kanterna, men helt OK.

5) Under tiden kavlar man ut den naturella degen till en rektangulär form, kyl den inte.

6) Tag ut hjärtlängden, pensla den naturella degekakan med äggvita, och lägg hjärtlängden på degen. När hjärtdegen är kall och den naturella degen är rumsvarm, gör att de fäster ihop fint!

7) Rulla försiktigt degen runt hjärtlängden, tryck till och rulla till en rulle. Kyl nu hela rullen i 15 minuter.

Hjärtkakor

8) Tag ut rullen, pensla med äggvita och rulla i strössel, rulla in i plast och låt vila i 5-10 minuter till i kylen.

9) Sätt ugnen på 175°

10) Skär degen i ca 1/2 cm tjocka skivor med en vass kniv. Grädda på bakplåtspapperklädd plåt mitt i ugnen i ca 10 minuter. Håll koll på kakornas färg, de ska bara få lite färg på kanterna. Om kakorna är något böjda kan man platta till dem med en stekspade när de kommer ur ugnen, då blir platta och fina.

Hjärtkakor

Hoppas de smakar! ❤️

Ha en jättehärlig helg! /Kram Katarina

Bild av Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen