Syfestivalen vår 2017

Syfestivalen vår 2017

Syfestivalen vår 2017

I fredags besökte jag årets Syfestival som nu bytt namn till Sy- och Hantverksfestivalen…det är ju bra, för då kommer fler företag att ställa ut med andra roliga pysselmaterial! Här kommer ett bildkollage från mässan…bara för att inspirera er till mer skapande, några DIY-tips helt enkelt!

Syfestivalen vår 2017

Syfestivalen vår 2017

Syfestivalen vår 2017

Målet med besöket på årets mässa, förrutom att inspireras av nya material, var att testa ett par workshops. Här gäller det att boka på sig den workshops man vill ha, för platserna kan ta slut snabbt. Så mitt tips, ska du gå på mässan, som år två ggr per år runt om hela Sverige, så börja med att boka in dig på intressanta workshops redan på morgonen.

Syfestivalen vår 2017

Workshop hos Bergkulla i Origami

Dagens första workshop, Origamivikning hos Bergkulla, såå himla kul, dagens bästa workshop! Vi lärde oss att vika Japanska vattenballonger och Tulpaner…inte visste jag att man blåste upp dem till den här formen! Jag kommer visa mer från den här workshopen, med en presentation av Design på Bergkulla, med bilder och mönster hur man viker just dessa former. Gå gärna in och kika hos Bergkulla, de har väldigt fina Återbrukstips, med lampskärmar, kuddar, origami…

Alpaca of Sweden

Ett besök hos Alpaca of Sweden ville jag verkligen göra, det har en så äkta känsla över sina ullgarnen…love it! Så naturliga, mjuka och härliga garner…och väldigt fin monter! Jag kikade framförallt för att se om jag kunde hitta på något nytta att tillverka med deras produkter, den här gången blir det någon sorts väggbonad!

Onoë

Det här är ett helt nytt smyckesföretag som kommit till Sverige, så skira och vackra smyckesdetaljer! Det här är ett fint komplement till vårt tradtionella svenska sortiment, jag gillade det verkligen! Snart finns hemsida och webshop med samma namn, så håll utkik! I vår hoppas jag kunna göra ett fint samarbete med dem!

Syfestivalen vår 2017

Workshop i blocktryck hos Färgkraft

Ni som känner mig, vet att textiltryck är ett av mina favoritpyssel! Jag har gått kurser i screentryck, gjort barnkläder, kuddar, mjukdjur…ja allt möjligt med screentryck, sen har jag testat hobbybutikernas batiktryck, textilpennor, textilfärg…så dagens workshop i blocktryck hos Färgkraft tyckte jag lät väldigt intressant! Så spännande så att jag återkommer med ett separat inlägg med den här tekniken, för det här tror jag verkligen kan inspirera er till at återanvända saker ni har hemma eller material från naturen! Kommer snart på bloggen!

Elvelyckan design

Här har ni ett företag som designar fina mönster Elvelyckan design! I våras gjorde jag en Panda med deras tyg, och i veckan en kanin…nu håller jag på att kika hur jag kan dela ut mönster till er, förhoppningsvis söta Diy-kit med mönster, tyg och beskrivning, för den som gillar att sy!

Designa egna tyger

Överlag så finns det många liknande företag på mässan, som gör egendesignade trikåtyger, så konkurrensen måste vara stor. Jag vet också om man nu tycker att det är roligt att rita sina egna mönster, så är det inte alltför svårt att designa sina egen tyger, ett tips är Spoonflower, kika där på deras Instagram.

Syfestivalen vår 2017

Ny på mässan: Våges

Det fanns en monter som hade väldigt många besökare..Våges, en snygg monter med många fina saker i järn, som ex ljushållare till flaskor, och snygga ljushållare av kätting…kanske nåt för oss Diy-pysslare att leta efter på loppis!

Underbara smycken

Här har ni återbruk på hög nivå! Jag har ju sett smycken av porslinsskärvor tidigare på i sociala medier, men det var kul att få se de här vackra hantverken i verkheten. Så snyggt med återbrukade porslinsskärvor på ringar, halsband eller armband. Sista bilden med gamla skrivmaskinsknappar…åh jag önskade jag kunde hitta en gammal skrivmaskin på loppis!! Kolla även in den fina upphängningen av örhängen (bild 3) ett bra tips med de virkade banden! Vill du läsa mer om de här fantastiska tjejerna så klicka på: Saved & Remade  och Pommagratt.

Syfestivalen vår 2017

Hoppas ni fått lite pysselinspiration! Ha en jättebra vecka!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen