Förändra med färg

Förändra med färg

Förändra med färg

Idag måste jag bara få visa vår ”nya” hall! För någon helg sedan målade vi om den…från ljust till mörkt! Vi vågade förändra, vi som målat med vitt i varenda rum i säkert 27 år…och så himla nöjda vi är! Jag har inte riktigt piffat klart allt, men jag bjuder iallafall på lite färgförändringsbilder!

Detta inlägg är ett samarbete med Palett & co

Förändra med färg

Hallprojekt (bild efter målning)

Måla om och förändra med färg. Från ”ljus och sliten” hall till  ”ombonat och fint”. Se så snyggt den mörkgrå väggen lyfter fram våra vita och ljusgråa hallmöbler. Väggfärgen matchar ju även vårt nymålade gråa matbord. Matbordet målade vi om för några veckor sedan, vill ni kika mer på det klicka här

Förändra med färg

Färg

Färg från Palett & Co – finns att beställa hos Inreda.com

  • Pencil grey – ljusgrå färg
  • Smoke grey – mörkgrå färg

Färgen är väldigt dryg och täcker bra, till vår lilla hall på 4 kvadratmeter, så gick det knappt åt en halv burk (2,7 l) pencil grey (den ljusgrå färgen) färg och endast max en liter av den mörkgrå färgen (smoke grey). Listerna målade vi med den vita lackfärgen. Jag tycker att de grå nyanserna matchade varandra väldigt fint!

Förändra med färg

Hall – före målning – otroligt vad dörrar och lister gulnar efter ett par år….

Förändra med färg

Hall före målning

Förvaring är ju A & O för att hallen ska fungera. Klassiska ”tråkiga” garderober, men vi tänker behålla dem ett tag till, en onödig utgift helt enkelt…. Mycket billigare att rensa ut gamla kläder och skicka till behövande. Jag har faktiskt påbörjat en ordentlig rensat i hela hemmet tagit lite här och där ända sedan sommaren, så nu finns det plats för jackor och skor i garderoberna.

Förändra med färg

Hall före målning

Vår lägenhet är en typisk 2000-tals lägenhet, med vanliga vitmålade väggar och vanlig ekparkett. Efter några år på nacken, har det blivit rätt slitet av barn, barnvagnar, hundar…nu tonåringar. En hall på 4 kvadratmeter på 5 pers är ju en utmaning, speciellt när den ligger mellan kök och vardagsrum. Som tur är har vi en ”gå-in-garderob” bredvid köket.

Hallen är ju det första man möter, så den får gärna vara välkomnande och snygg, och alla miljoner kläder och skor…får gärna försvinna i garderoberna.

Mitt mål var att fräscha upp med färg och behålla möblerna, dvs en billig och enkel förändring! Sen kommer jag att göra några kul inredningshall-projekt under hösten, en anslagstavelvägg, en förvaring för vantar/nycklar…men det blir senare, först målning!

Förändra med färg

Dax att måla

Färg, täckpapp, maskeringstejp, roller med tråg och en bra pensel till finliret är bra att ha!

Målartips

  1. Täck först golvet med täckpapp.
  2. Spackla eventuella hål.
  3. Tejpa lister, runt dörrar etc med maskeringstejp.
  4. Måla först med pensel runt alla kanter.
  5. Måla sedan alla väggar med roller, låt torka. Här blev det ett väldigt bra temawork, min man målade alla kanter och jag gick efter med rollerna….Hur snabbfixat som helst!
  6. Måla ännu en gång, tag bort tejp och fixa till eventuella missar med en pensel. Klart att möblera!

Förändra med färg

Pencil grey – i dagsljus

Förändra med färg

Pencil grey i kvällsskenet

Nymålad hall

Visst kom de vita hallmöblerna fram på ett finare sätt! Tre väggar i hallen målades med den ljusgrå färgen Pencil grey. Väldigt fin grå nyans, den skiftar med ljuset, och blir ”mer vårlik” på dagen och varmgrå på kvällen. Toppen med grått, nu blir nog inte hallen lika känslig för all smuts.

Förändra med färg

Efter målning – även garderobsväggen blev mycket finare, kontrasten grått mot vitt blir väldigt snyggt!

Fröändra med färg

Nymålad hall

Hallväggen mittemot ytterdörren fick färgen Smokey grey, den lyfte verkligen rummet! En helt annan känsla, mer elegant liksom!

Förändra med färg

Ny hallmatt – Enda nyköpet till hallen blev en ny matta från Rusta. Mycket större än den tidigare, och vilket lyft!

Förändra med färg

Mysigt ljus på kvällen! Hallen ger en helt ny känsla! En klar bonus är att jag fått en ny fotovägg till mina pyssel! Så snyggt med kontrasten till alla ljusa saker!

Tack Palett & co, vi är väldigt nöjda med kvalitén och kan varmt rekommendera färgen! Nu väntar nästa målarprojekt…vardagsrummet!

Ha en fortsatt fin höstlovsvecka!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen