Brodera en julkalender

Brodera en julkalender

Brodera en julkalender

Halloj! Idag visar jag årets första pyssel med julkänsla! Jag har fått möjlighet att brodera en julkalender från The Folklore Company, det är ju hur roligt som helst! Egentligen hade jag tänkt skippa en julkalender i vårt hem i år…då tjejerna är så stora…men det är ju så mysigt med nedräkningen till jul…det blir man väl aldrig för stor för! Det får bli en familjekalender fylld med chokladpraliner. Vilken känsla att plocka fram denna handbroderade kalendern varje jul, det blir som en fin julig inredningsdetalj! Varsågoda här visar jag mitt broderikit, och ger några broderitips till ”Brodera en julkalender”

(Samarbete med The Folklore Company)

Brodera en julkalender

Broderikit – Julkalender från The Folklore company

Brodera en julkalender

Julbonad/julkalender

Så här ser mönstret ut, väldigt enkla och klassiska julmotiv. Detta syr man ganska snabbt, tag ett litet motiv per kväll, så hinner du göra kalendern till första december! Under varje siffra syr man fast en guldring, så kan man fästa små söta paket!

Brodera en julkalender

Broderitips!

I kitet ingår en tydlig beskrivning hur man broderar och ett stort mönster för hela kalendern, det är 3 A4 sidor med mönster (fram och baksida). Det ingår även all tråd, den kraftiga fina aidaväven, 24 guldringar och en nål i kitet. Sedan kan man köpa till de guldiga metallpinnarna för extra snygg upphängning.

Tips:

1) Kolla igenom mönster och färgkoder. Drag ut tråden ur garndockan från ena änden, håll kvar med andra handen i pappret, så trasslar sig inte tråden. Om det blir trassel, linda upp all tråd på en klänypa och skriv färgkoden.

2) En tråd består av 6 trådar, i detta broderi använder man två trådar när man syr.

3) Börja alltid ditt broderi från mitten. Vik tyget på mitten diagonalt och lodrätt så att du får ut en mittpunkt, kika efter mittpunkten på mönstret (är markerat som en pil) Följ detta och börja brodera!..räkna…räkna och sy.

4) Brodera motiv efter motiv. Folklore company har tydlig beskrivning på sin hemsida.

5) När allt är färdigbroderat, finns en beskrivning hur du ska sätta upp din färdiga julkalender.

Nu är det bara att fylla julkalendern med små lätta paket!

Brodera en julkalender

Mera tips!

En bra broderisax är väldigt bra att ha hemma. Jag brukar brodera linje efter linje i ett motiv, vågrätt eller lodrätt, då är det lättast att räkna rätt. Sen tar jag en färg i taget, då blir det mest effektivt med att fästa trådarna på baksidan.

Brodera en julkalender

Nu har jag broderat snart hälften, så roligt!

Vill ni också beställa ett julkalenderkit klicka på länken Broderikit
De har många andra söta julkit!

Ja kommer att visa sen när kalendern är färdig, så kul att ha kommit igång med årets första julpyssel!

Kram ?? Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen