Äppelfabriken

Äppelfabriken

I helgen gjorde vi en mysig utflykt till Ekerö för att fika på Äppelfabriken! Ett härligt ställe som är väl värt att fara till via den vackra vägen förbi Drottningholms slott, härliga lantliga vidder, med får och hästar. Längst vägen fanns det ett par större loppisställen (Kyrkans loppis och Röda korset) som såg riktigt stora och välbesökta ut! Tänk på att Loppisen stänger 14:00 på lördagar! Det måste jag hinna med nästa gång vi åker dit! Här kommer lite bilder från Äppelfabriken! En supermysig plats, med mycket goda och matiga mackor och fantastisk fikabuffé!

äppelfabrikenÄppelfabriken

Här är ett av växthusen, där man kunde sitta och fika. Det fanns tre små hus om man vill sitta inomhus och fika, sedan fanns det många fina platser utomhus! Det var än så länge lite för svalt för att sitta ute! men när äppelträden blommar, så är det nog väldigt vackert i trädgården!

äppelfabriken

Menyn på Äppelfabriken

Många smaskiga mackor att välja på! Pannkakor till barnen.

 

Underbar fikabuffé

Vi valde säsongens rabarberpaj, med karamelligt kokostäcke. Det här är absolut den godaste paj som jag ätit! Pajen fanns i liten, mellan eller stor med hemmagjord vaniljsås till! De är kända för sina fantastiska kardemummabullar, och de såg väldigt goda ut. Det fanns också fina cheesecakes, kakor och massa annat!

äppelfabrikenGårdsbutiken

I butiken kunde man hitta Äppelfabrikens fina bok, massa olika marmelader, chutneys, saft, äppelmust, keramik och massa annat fina hantverk.

äppelfabriken

äppelfabriken
Hönor gick fritt runt i trädgården, och tvärs över vägen fanns små nyfödda lamm!

äppelfabriken

Fina dekorationer och tavlor i caféet

Äppelfabriken kan jag verkligen rekommendera! Inte lika stort som jag trodde, men väldigt mysigt! Fikat fick absolut topp poäng! Det är nog väldigt fint att besöka trädgården vid äppelblomning eller när det är äppelsäsong! Klicka på länken här för att komma till Äppelfabrikens hemsida.

Ha det bra! /Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen