Äggpyssel med glitterlim

Äggpyssel

Äggpyssel med glitterlim

Pyssel med ägg tillhör ju de pyssel som är allra roligaste att göra till Påsk! På påskafton tvingar jag alltid släkten att  måla varsitt ägg ?  Ett kul minne att ha kvar, varje år plockar jag fram alla våra handmålade ägg. Vi målar, ritar eller dekorerar med det allra enklaste som vi har på landet..vanliga tuschpennor, vattenfärg, hobbyfärg….tanken är att det inte ska ta så mycket tid, utan bara är en liten pausaktivitet mellan mat och fika. I år tänkte jag vi skulle testa glitterlim!

Äggpyssel

Ägg dekorerade med glitterlim – ett superlätt pyssel som passar alla!

Äggpyssel

Glittriga ägg – material:

? Ägg (blås ur själv eller köp färdiga, dessa har jag köpt hos Panduro)

? Glitterlim i storpack (Panduro) Dessa har dom produktutvecklat tycker jag! Bra förpackning, spetsigare topp och bra lock.

Verktyg: Äggkopp som hållare. Man kan använda en pensel för att sprida ut glitterlimmet, eller en tandpetare för att dra ut färg.

Det här pysslet har yngsta dottern valt! Hon gillar när det går snabbt att pyssla…och så var ju glitterlimmet väldigt fint!

Äggpyssel

Pyssla med glitterlim

1) Jag vände ägget uppochned och placerade det i en äggkopp.

2) Dra strängar med glitterlim i olika färger, dutta lite extra lim i varje avslut. Låt torka i sin hållare till nästa dag! Eller häng upp det direkt i påskriset. Glitterlim är ju lite kladdigt, så man får vara försiktig när man flyttar det innan det torkat.

Äggpyssel

3) Nästa dag vände jag på ägget, duttade på små prickar. Låt torka i påskriset.

Äggpyssel

Äggpyssel

Blommor – Det här ägget gjorde dottern, men blommor och prickar.

Äggpyssel

Klassiskt med sicksackmönster

Äggpyssel

Glitterlimspyssel

Ett bra pyssel att plocka fram för de som vanligtvis inte är så pyssliga, eller har lite tålamod. För de riktigt små barnen, kan man ju hjälpa dem att dutta ut klickar på ägget, sen kan de sprida ut färgen med pensel, eller rulla dem i händerna.

Kul var det iallafall!

Ha en fortsatt fin vecka! Ikväll ska jag på Makraméworkshop hos Created by Malin, ska bli himla kul att pyssla och träffa pysseltjejerna!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen