Påskägg att måla och dekorera

Diy ägg

Nu är jag klar med årets alla planerade påskpyssel! Tänk att detta är årets allra första påskpyssel med ägg! Otroligt att jag sparade det allra roligaste till sist! Ägg målade med akvarellfärg som dekorerats med torkade blommor. Jag tänker använda dem till dukningen på Påskafton. För att det ska bli extra gulligt och att äggen ska stå stadigt på tallriken gjorde jag några fågelbon av björkris. Varsågoda här är dagens påskpyssel: Måla påskägg

Påskägg

Små söta påskägg– Ett av det allra roligaste påskpysslet är just att måla och dekorera ägg!

Påskägg – material:

🐣 Ägg antingen plast eller urblåsta ägg
🐣 Vattenfärg eller akvarellfärg
🐣 Torkade blommor
🐣 Decoupagelack, matt
🐣 björkris, ståltråd och sidenband till dekoration

Verktyg: pensel, vatten

Tack CC Hobby för material till detta påskpyssel!

Påskägg

Påskägg – gör så här:

Diy ägg

1) Måla flödigt med akvarellfärg över hela ägget. Snurra det lite medans det torkar så blir det extra fint…liksom marmorerat.

Diy ägg

2) Här är några ägg i olika färger. Blanda gärna ett par olika nyanser så blir det rörelse i målningen.

Diy ägg

3) Plocka fram pensel, decoupagelack och torkade blommor.

4) Pensla först lack under blomman, tryck dit blomman med fingertoppen, pensla på ett lager decoupagelack. Låt torka. Det är viktigt att använda matt lack, då syns inte skarven mellan blomma och ägg, eftersom akvarellfärgen blir matt på ägget.

Diy ägg

5) När äggen har torkat helt, kan man antingen göra ett hål i ena änden av ägget (de är enkelt att trycka in en nål/ståltråd eller använda en speciell liten ägghållare) Jag valde istället att göra små fågelbon av björkris som ägget kan ligga på.

Diy ägg

Fågelbon av björkris

1) Tag några kvistar, vira lite tunn ståltråd i ena änden på kvistarna.

Diy ägg

2) Forma till björkriset till en rund eller oval form med händerna, det gör inget om det är lite spretigt. Linda ståltråden runt, runt…precis som man gör på en krans.

Påskägg

Ägg till Påskdukningen

Nu är äggen klara att använda till årets påskdukning! Man kan också hänga upp äggen i påskriset eller i fönstret. Det är bara att limma fast ägget i fågelboet och sätta en liten tråd för upphängning.

Diy ägg

För lite extra piff till dukningen, knöt jag fast matchande sidenband i sidan på kransen. Visst blev det gulligt! Jag struntade i rosetten, det kanske skulle bli en aningen för gulligt 😅

Diy ägg

Glad Påsk till er alla! Nu tar en Påskledigt några dagar…men det dyker säkert upp något spontanpyssel på Instagram, så håll utkik där! Vill du kika på fler påskpyssel som jag gjort, klick på länken.

Kram 💖🐰🐣🌸 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen