Påskpyssel med pärlor

Påskpyssel

Idag bjuder jag på det andra påskpysslet för i år! Ett kul samarbete med CC Hobby då jag pysslar med deras fina material och skapar söta små pyssel till påsken. Dagens tema är ägg dekorerade med pärlor, det blir påskharar och pärlägg till påskriset.

Betalt samarbete med CC Hobby

Påskpyssel

Påskpyssel – ägg med pärlor

Påskris är något jag alltid vill ha till påsken! Det behövs inte så mycket mer än ett påskris, påskgodis och en god påskmiddag. Nu vill man ju omfamna våren, få in alla vackra vårfärger, blommor, gröna kvistar, påskägg och några påskharar.

Påskpyssel -material:

🐰 Ägg i pastellfärger
🐰 Rocaillespärlor
🐰 Plus color tuschpenna
🐰 Pärlkarusell
🐰 Pärlnål (ingår i Beadspinnerkit)
🐰 Sytråd
🐰 Bomullstråd för upphängning, upphängningskrokar
🐰 Filttyg (naturlig/beige)

Verktyg: limpistol, sax
Allt material kommer från CC Hobby

Påskhare

Påskpyssla med pärlor

Jag var så nyfiken på att att dekorera ägg med pärlor, och med hjälp av en pärlkarusell kan man trä upp flera pärlor på en gång. Det här pysslet passar allra bäst till äldre barn och vuxna, det är ju lite pillrigt. Jag tycker att påskhararna blev så söta, hoppas ni gillar dem med!

Pärlkarusell – hur funkar den?

En pärlkarusell är en sorts behållare som man fyller med små pärlor, sedan snurrar man den för hand med ena handen och trär upp pärlor med den speciella pärlnålen med andra handen. Träna lite med pärlkarusellt- tekniken, sedan kan man trä flera pärlor åt gången. Snurra, håll nålen i rätt vinkel över pärlorna, sen är det bara att trä mängder av pärlor.

Pärlor

Pärlor i olika färger

Till påskhararna ville jag ha pärlor i olika färger, då är det allra enklast att trä pärlorna för hand, men använd gärna en pärlnål den är toppen! Denna är böjd och ingick i pärlkarusellkitet, men köper man en rak nål kan man värma den lätt över ett ljus och böja till den runt en penna.

Limpistol

Limpistol

En limpistol är ett måste för att göra det här pysslet, toppen att limma vart man vill på äggen och placera sina pärlband.

Påskpyssel

Pärlor i långa band

Jag ägnade mig några kvällar åt att pärla långa band av pärlor i härliga pastellfärger, både enfärgat och blandat. Jag tycker det är ganska avkopplande att pärla! Knyt en knut i varje ände, man behöver inte mäta. Allt funkar att skarva när man limmar fast dem på äggen. Vill man täcka in ett helt ägg med pärlor, går det åt två askar Rocaillespärlor (3 mm à 25 gr)

Sätta fast upphängningskrok

För att kunna hänga upp äggen i påskriset, är det bra att sätta fast en upphängningskrok. I botten på ägget finns ett förpräglat hål, men vill man ha ett hål i toppen på äggen, kan man göra hål med en nål. Värm en nål över en ljuslåga och gör hål med den i toppen av ägget, tryck in upphängningskroken, klart!

Pärlägg

Pärlägg – gör så här:

Pärlägg:
1) Plocka fram pärlband, ägg, limpistol och sax.
2) Limma där du vill fäst pärlbandet, tryck fast pärlbandet. Limma mer och fäst fler pärlband.
3) Jag gjorde ett ägg som var helt täckt med pärlor och några andra varianter där de fina pastellfärgade äggen blir synliga.

Påskharar

Påskpyssel Påskharar – gör så här:

Påskharar:
1) Börja med att limma fast pärlband på halva ägget.
2) Klipp ut öron och tassar i filt, limma fast på ägget.
3) Rita ögon och nos med Poscapenna.

Påskharar
Påskharar – dekorera påskdukningen eller häng upp dem i påskriset.

Vill ni se en film?

Påskpyssel

Visst är det härligt med Påskpyssel!

Är ni nyfikna på fler påskpyssel till påskriset, klicka in på länkarna:
🐰 Pinjata påskägg
🐰 Handmålade fjädrar
🐰 Papiermache ägg med kyckling

På Instagram kan ni även se några små filmer hur man gör!

Lycka till med pärläggen!

Kram 🐰 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen