Påskpyssel

Påskpyssel

Idag är jag extra nöjd med påskpysslet! Tycker de blev riktigt söta ägg av kaffefilter. Man kan hänga upp dom i påskriset eller använda som dekoration till påskdukningen. Gör dem av vita eller bruna kaffefilter och måla kanterna med vattenfärg om du gillar den färggranna stilen till Påsk. Varsågoda här är dagens påskpyssel ägg av kaffefilter.

Påskpyssel

Påskpyssel – Kaffefilterägg

Här har ni ett himla kul påskpyssel som passar vuxna och de äldre barnen! Ett extra plus för billigt material, lite kladd med fint resultat!

Påskpyssel material

Påskpyssel – material:

🐣 6 st kaffefilter per ägg (Matbutiken)
🐣 vattenfärg eller akvarellfärg (Panduro)
🐣 ståltråd
🐣 sidenrosett

Verktyg: penna, sax, limpistol, vatten och pensel

Påskpyssel

Kaffelfilterägg – gör så här:

Klipp ägg
1) Lägg alla 6 st kaffefilter på varandra, rita ett ägg och klipp alla äggen samtidigt. Eftersom kaffefiltren är dubbla blir det 12 st ägg.
Vika ägg
2) Vik äggen på mitten på den avlånga sidan. Dax att sätta igång limpistolen.
Limma ägg
3) Nu kommer vi till det pyssliga momentet. Limma en limsträng på utsidan av det vikta ägget, Lägg på en ägghalva, vik upp och limma två limsträngar, därfter gör man så på varannan sida för att få till det här kreppade mönstret. Se en liten film här nedan hur man gör. Alla ägghalvorna ska limmas på varandra på hög.

Vill du se en film?

Kaffefilterägg
4) När man limmat ihop alla ägghalvorna, kan man ta bort lite limtrådar från kanterna och försiktigt veckla ut ägget. Det kan vara lite pilligt med det går!
Ståltråd
5) Plocka fram ståltråd och ett tång. Gör en ögla som ska läggas och limmas fast i mitten av ägget.
Limma ståltråd
6) Limma fast ståltrådsöglan i mitten på ägget.
Ägg
7) Veckla ut ägget och limma ihop det med en sträng lim.
Måla ägg
8) Jag limmade fast en liten rosett på toppen av ägget. Plocka fram vattenfärg/akvarellfärg vatten och pensel.
Måla ägg
9) Måla först med vatten på kanterna och tag sedan färg i penseln. Gör en sida i taget. Tricket att ta vatten först gör att färgen flyter ut och blir lagom stark. Tag inte för mycket vatten så att kaffefiltret går sönder. Jaa prova dig fram!
Gröna ägg
Gröna ägg
10) Häng upp äggen i påskriset!
Påskägg

Kaffefilteräggen är klara!

Nu är det bara att gör hur många ägg som helst! Kul och avkopplande pyssel! Har man gjort den första är det enkelt att göra fler!

Vill du kika en film om detta kika in på mitt konto DiySweden på Pinterest. 🌸 Vill du ha mer inspiration till påsk klicka in här. Vill ni läsa mer om varför vi firar Påsk

Lycka till! 🐣 Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen