Påskris

Påskris

Påskris är något som jag alltid har till påsk! Det är ju motsvarigheten till julgranen, vet inte om det är väldigt svenskt med påskris, men så enkelt att ta in några kvistar, sätta i vatten och få in våren med grönskan! Varje år brukar jag pyssla något nytt till påskriset, de gamla sakerna som jag gjort sparas i askar på mina takhyllor! Idag sätter jag igång med ett nytt påskprojekt i samarbete med CC Hobby!🐣🎉

Reklam/Betalt samarbete med CC Hobby

Påskris med garnkycklingar & garnägg

Visst är det väl roligt att pyssla något till Påsk! Att samla familjen eller vännerna och ses för en fika med en gemensam pysselstund är såå trevligt! Man gör något tillsammans samtidigt som fina samtal pågår, det kan jag varmt rekommendera! Det tar bort stel stämning, krav på lyxiga middagar, alla kan vara med oavsett ålder och så kul att skratta tillsammans! Många säger att de är ju inte så pyssliga…men prova jag tror att det finns en skaparglädje hos alla!

🐣 Visst underlättar det pysselstunden att ha några färdiga Diy-kit hemma med allt material! Bara att klicka hem några olika pysselpaket med påsktema och bjuda in vännerna!

Påskris – material:

🐣 Diykit med garnkycklingar
🐣 Diykit med garnägg

Verktyg: sax

Allt material kommer från CC Hobby.

Påskkyckling

Påskkycklingar av garn

I Diy-kitet för att göra påskkycklingar ingår rosa och gult garn, ögon, filttyg till näbb, sidenband, lim samt ett himla smart ”Pompom-maker” (den man gör bollarna med!) Den är verkligen toppen! Den kan sparas i många år för att göra massor av bollar! Jag har använt sådana ”Pompom-makers” i väldigt många år, de underlättar verkligen! Så mycket enklare än de klassiska pappskivorna!

Garnkycklingar – gör så här:

Jag kommer att visa en kort film hur man göra garnbollar med pompom-maker längre ned i inlägget.

Påskkycklingar av garn:
1) Veckla ut Pompom-makern och lögg dem på varandra, dvs. Halva mot halva. Man måste hålla ihop dem med händerna, det är sedan garnet man lindar som gör att de hålls ihop!
2) Linda taget först kring ena halvan och sedan kring andra halvan, klipp inte av garnet emellan.
3) Linda så tjockt som möjligt med garn, men man måste kunna stänga Pompom-makern. Ju mer garn desta fluffigare och tätare boll. Jag gjorde mina ganska glesa.
4) När du lindat klart, så för ihop Pompom-makern, och fäst ihop med de små vita fästena.
5) Plocka fram sidenband och sax. Håll ihop garnet medan du klipper längs skåran, för dit sidenbandet.
6) Vänd på bollen, klipp längs andra skåran, knyt ihop sidenbandet. (Ni kommer att se på filmen.
7) Klipp bollen rund och fin, sätt dit ögon (förklistrade) klipp en liten näbb av filttyg, fäst med limmet.
8) Kycklingen är klar, gör många!

Påskriset med kycklingar

Här är en inspirationsfilm hur man använder Pompom-makern!

Garnägg till Påskriset

Garnägg – gör så här:

I Diy-kitet ingår tre olika färger på garn, en mediumstor Pompom-maker och sidenband. I alla paket ingår det en beskrivning i pappersform. Vill man se CC Hobbys film hur man gör, klickar men in via Qr-koden.

Garnägg:
1) Gör på precis samma sätt som med garnkycklingarna. Det som skiljer dem åt är att jag först lindat lite garn med en färg, lindat på mer garn med en annan färg och så en till färg….Prova dig fram, och kul att se överraskningen! Man kan klippa av garnet under själva garnbollsprocessen. De här bollarna är en storlek större. Såå himla bra att ha två olika storlekar på Pompom-makers i sitt pysselförråd.!🎉
2) Gör bollen så tät du kan, det blir vackrast ägg! Akrylgarn är allra bäst för fluffigheten!
3) När bollen är klar, är det bara att forma till garnbollen som ett ägg med hjälp av saxen.

Garnägg

Garnäggen är klara!

Visst blev det härligt färgglatt! När du nu har dina Pompom-maker hemma, är det bara att plocka fram restgarner och göra kycklingar och ägg!

Påskris med garnpåskpyssel

Hoppas ni fått massa härlig vårinspiration att skapa pyssel till påsk! Imorgon visar jag en annan variant som man kan göra med garnbollarna!

Lycka till! 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen