Midsommarstång som dekoration

midsommarstång

Nu är det bara några dagar kvar till midsommar, och jag håller tummarna för lite sol och värme…men det brukar ofta bli täckjacka på, det hör ju till den svenska sommaren… I helgen var vi i stugan, och då pysslade jag med alla fina sprayfärger som jag beställt från Skapamer, det var superkul! Det är första gången som jag testar sprayfärger, och det blir absolut inte sista gången! Jag plockade fram alla möjliga saker för att testa sprayfärgerna! De fungerade toppen både på trä, glas, metall, plast, keramik, pinnar… så ni kommer att få se många saker med sprayfärg, här på sidan i sommar! Först ut, visar jag en dekoration till midsommarafton, en spraymålad egendesignad midsommarstång! Helt allergivänlig och kan dessutom sparas till nästa midsommar!

midsommarstång

Midsommarstång som dekoration

midsommarstång

midsommarstång

Midsommarstång

Material: Pinnar (gärna några raka pinnar till stången, och smalare böjbara kvistar till ringarna), ståltråd, sprayfärg gul (Easter Yellow) från Skapamer.se

Verktyg: Sekatör, avbitartång

midsommarstång

Min beställning från Skapamer

Det är första gången som jag beställer pysselmaterial på nätet. Det känns som det är dags att testa lite andra butiker än Panduro…och jag är verkligen överraskad hur snabbt och lätt det var att beställa från Skapamer.se! Beställningen kom inom ett par dagar, och färgerna var riktigt bra! Eftersom jag följer många andra pysselbloggare så har jag hört att just Montana sprayerna ska vara absolut bäst! Jag kommer absolut att beställa fler färger!

Midsommarstång som dekoration

Gör så här:

 • Knipsa av två pinnar, en längre och en kortare, och bind ihop dem med ståltråd så att det blir ett kors (Se bild 2).
 • Böj två böjbara kvistar till ringar, och bind ihop dem genom att vira ståltråd. Sätt även fast dem i midsommarstången genom att vira ståltråd ett par varv.
 • Dags att spraya! Läs igenom bruksanvisningen från Skapamer om hur du ska göra första gången du använder sprayen. Det finns en tydlig beskrivning med i paketet med sprayfärgerna. Det är viktigt, att skaka sprayen ganska länge (ca 3 min) innan du börjar spraya. Jag sprayade utomhus, och hade en kartongbit som underlag.
 • Spraya lätt över hela midsommarstången och låt torka ett par minuter. Vänd på stången och spraya andra sidan, och låt torka.
 • Spraya gärna ännu ett lager, men färgen täcker väldigt bra efter bara en sprayning, så det är inte alls ett måste!

midsommarstång

Dekorera ringarna

Material: ståltråd och pärlor som du har hemma.

Verktyg: avbitartång

midsommarstång

midsommarstång

Dekorera med pärlor

 • Knipsa av två bitar ståltråd som är något längre än omkretsen på ringarna.
 • Trä pärlor på ståltråden.
 • Vira tråden med pärlorna runt ringarna, avsluta med att vira några extra varv ståltråd runt stången.

Knyt fint sidenband

 • Avsluta med att knyta fast ett sidenband i toppen på midsommarstången.
 • Knyt en knut i varje ände på stången.
 • Knyt en extra rosett i toppen, eller sätt dit en flagga! Klart!

Midsommarstången kan sättas i en midsommarblomma på det dukade bordet!

/Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen