Adventskalender

Adventskalender 2021

Då är årets hemgjorda Adventskalender klar! Egentligen är ju mina tjejer för stora för kalender…det är mer intresserade av de fina köpekalendrarna…Men jag ville göra ett Adventståg, som så klart kan användas hela julmånaden! En söt juldekoration till dukningen, eller så kan man sätt ljus i den och använd som adventsljusstake, fylla tågvagnarna med godis eller varför inte plantera söta julblommor. Här är dagens julpyssel: Adventskalender 2021

Adventskalender 2021
Ett Adventståg fyllt med minipaket och godis
Adventskalender 2021

Adventskalender 2021 – Jultåg

Visst är det kul att måla träsaker! Det har blivit en tradition att alltid måla en ny sak till varje jul! Pepparkakstemat är något som jag återkommit till, gillar den mysiga stämningen som det ger! Hinner jag inte göra något pepparkakshus i år, så har jag ju tåget att ställa fram! Genom att sätta siffror på paketen, så funkar ju tåget hela julen!

Trätåg

Adventskalender – material:

🤶 Trätåg med vagnar (CC hobby)
🤶 Hobbyfärg, vit och brun (CC Hobby)
🤶 Poscapenna, vit med tunn spets (CC Hobby)
🤶 Små paket med brunt papper och randigt garn.
🤶 Kalendersiffror (Sostrene Grenes)

Verktyg: pensel

Stort tack CC Hobby för fint pysselmaterial!

Adventskalender 2021

Adventskalender 2021 – gör så här:

Trä tåg hobbyfärg
1) Måla tågen med valfri hobbyfärg. jag valde att göra mitt tåg i pepparkakstema, men kika längre ner så hittar du en annan variant som CC Hobby gjort. Ett lager med färg räcker, det täcker bra och torkar snabbt.
Pepparkaksfärg
2) Låt färger torka en liten stund, sen kan man gå loss med fin pensel och vit hobbyfärg samt vit Poscapenna. Man kan ju måla ett tåg per dag, så ingen stress alls! Man kan ju även göra detta till en rolig tillsammansaktivitet med barnen, då alla får måla varsin tågvagn.
Adventståg
2) Först målade jag alla hjulen på tåglok och vagnar med fin pensel och vit hobbyfärg. Sedan lite krussiduller runt alla fönster och kanter på vagnarna. Därefter målade jag alla andra detaljer med vit Poscapenna med tunn spets. Tåglokets tak och nedre kant fick bli randiga och loket fick ögon med ögonfransar.
Adventskalender 2021
3) Två av tågvagnarna skrev jag text ”God jul”. Man kan också skriva dit siffrorna 1,2,3,4 om man vill ha en tydliga bild att det är just ett Adventståg.
Adventståg
4) På ena sidan av tågvagnarna hade jag ett mönster och på andra sidan dekorerade jag lite mer, se bilden i spegeln. Kul att kunna vända på dem och variera utseende. Det är verkligen kul att sitta och rita som krussiduller och snöflingor med Poscapenna, sån superpenna!
Detta tåg har CC Hobby målat, visst är det jättefint! Så låt er inspireras och designa ert eget tåg! Man är aldrig för stor för att måla ett sånt här fint trätåg! Tänk vilken fin tradition att plocka fram det här tåget till varje advent!
Julklappar

Minijulklappar

Det kan ju vara riktigt svårt att hitta små klappar för en billig peng, därför tycker jag idéen med adventspresent är riktigt bra! Har man tjejer kanske det är ännu enklare att hitta på små saker.

Små Pakettips!
🤶 sudd, läppsyl, hårklämmor/snoddar, hårspännen, nagellack, ansiktsmasker, godis, minishampo, tvålar, handsprit, minidofter, nagelgrejer, pysselmaterial, minispegel/borste.
🤶 Till de yngre barnen, leksaker, lego, sudd, pennor/kritor/sax, godis, Pixiböcker, pysselmaterial
🤶 Man kan också göra lappar med en adventsaktivitet:
🤶 Äldre barn: bio, skridskor, fika, baka, badhuset, teater, julbaka, hemmaspa, museum, julmarknad, julpyssla etc.
🤶 Yngre barn; samma som ovan, men t.ex bygga en koja, massa olika julpyssel, djurpark, utelek, skogstur, pulkaåkning (om det finns snö😅)…

Adventskalender 2021

Adventståget är redo för Advent!

För lite extra piff har jag dekorerat tåget med polkastänger, polkagrisar och så några chokladtomtar och en ljusslinga. Ny lyser det så fint när jag tänder det till kvällen!
Vill ni kika på fler julkalendrar jag pysslat ihop klicka på länken.

Ha en jättemysig helg!

Kram 💖 Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen