Adventsljusstake

Adventsljusstake

Tänk att det redan är första advent nu på söndag! Tiden har som vanligt gått väldigt fort! Jag pysslade ihop en väldigt enkelt adventsljusstake idag av gips! Enkelt att bara ställa på bordet, och så kan man så klart använda ljusstakarna en och en hela julmånaden!

Adventsljusstake

Adventsljusstake – Gipsfigurer

Advent material

Adventsljusstake – material:

Här är det inget sponsring eller reklam, bara köpt själv. Men jag skriver ändå ut namnen så ni kan hitta var man kan köpa dessa saker;

⭐️ Gips (Slöjddetaljer)
⭐️ Ljushållare (Slöjddetaljer)
⭐️ Silikonform (egentligen för bakning) (Lagerhaus)

Verktyg: limpistol

Adventsljusstake

Adventsljusstake – gör så här:

Ljushållare
  1. Börja med att limma för hålet, samt limma gärna en liten dutt för att fästa ljushållarna i botten på silikonformen. Det är bara pepparkaksformen som funkar till ljushållarna (för att de är tillräckligt tjocka.

2. På gipspåsen står rätt mängd av vatten och gips. Några tips som jag läste dock efter jag blandat min massa.😅
Häll först i vatten i bunken (ofta dubbel mängd jämfört med gipspulver) häll sedan i gipspulvret, låt stå någon minut. Rör massan slät, vispar man massan blir det lätt luftbubblor.

Adventssljusstake

3) Häll i massan, håll gärna ett finger på ljushållarna. Om de flyter in lite gipsmassa, är det ingen fara. Jag skrapade bara bort det med en tång när massan var halvhård efter ett par tre timmar. Låt torka enligt beskrivning på påsen.

Gipsfigurer

4) Plocka ur gipsfigurerna ur formarna. De kan kännas något fuktiga, låt stelna en stund till innan du stoppar ljus i dem.

Adventsljusstake

Adventsljusstaken är klar!

Jag hade tänkt arrangera att ta fram en grånad bräda, eller fin brun skärbräda och lägga mina gipsfigurer på. Sen kan man ju dekorera med granris, kottar, strö florsocker etc. Men det tänkte jag att ni får tänka ut hur ni vill ha det! Jag tror jag ställer dem fritt på duken i mitt kök! Så enkelt!

Adventsljusstake

Nu är det bara att tända första ljuset och njuta av årets advent!⭐️ PS! Formarna funkar ju fint att använda till mjuk pepparkaka och jul mashmallows också, så bra!

Vill ni kika på fler adventsljusstakar klicka på länkarna:

⭐️ Adventsljusstake loppisfynd
⭐️ 10 olika ljusstakar

Ha en fin helg! Så härligt med vinterkänsla till advent, inte så ofta vi får uppleva det här i Stockholm!

Kram 🤶 Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen