Workshop i Makramé

Workshop i Makramé

Workshop i Makramé

I förra veckan blev jag inbjuden till Workshop i Makramé. Så glad och tacksam för att få gå på såna här roliga events! En träff med ett gäng pyssliga tjejer, god mat och dryck samt att få möjlighet att lära sig något nytt pyssel, är det bästa i min värld! Här är ett bildcollage från vår trevliga kväll…samt lite tips om Makramé förstås.

Workshop i Makramé

Workshop i Makramé

Workshop i Makramé

Malin från Created by Malin driver tillsammans med sin man lokalen Svea 140 på Sveavägen i Stockholm. På dagtid ordnar Malins man datakurser och till kvällen håller Malin workshops i allt möjligt kreativt! Så håll utkik på hennes hemsida och Instagram om du är nyfiken på att gå på en kreativ workshop, eller kanske vill ordna en egen workshop. Kika in på hemsidan CreatedbyMalin, så har du all info kring det.

Workshop i MakraméWorkshop i Makramé

Workshop i Makramé

Malin hade dukat upp ett inspirerande bord med god plats att knyta sin egen bonad, ampel eller enklare nyckelringar. En workshop som passar alla, nybörjare som mer avancerade pysslare, det är glädjen att pyssla tillsammans som är viktigast.

Workshop i Makramé

Knyta en enkel ampel

Malin (på bilden) visar oss tekniken att knyta den enklaste ampeln, som vi snabbt fixade och gick vidare till att lära oss de mer avancerade amplarna med skruvar och tofsar (se exempel nedan).

Workshop i Makramé

Fin vägledning och fint material

Malin hade förberett med fint material som makramégarn,trikågarn, gråa pinnar, träkulor och träringar. En bra pappersbeskrivning och bra muntlig vägledning gör att det blir enkelt att lära sig! Jag hann med att göra två nyckelringar, en ampel och så en liten bonad med hjärta.

Workshop i MakraméWorkshop i Makramé

Bubbel och god mat

Malins hemlagade blomkålssoppa med krispig topping, samt bröd,vin och så kaffe och kladdkaka…såna här kvällar är lyx!

Workshop i Makramé

Här jobbar alla så flitigt med sina makraméer! Kvällen gick såå fort men jag tror alla tog med sig några skapelser och massa inspiration med sig hem!

Workshop i Makramé

Min minihjärtbonad gjorde jag färdigt i helgen på landet….Man kan ana ett hjärta i nedre delen…men jag ska nog göra en större bonad med fler hjärtan, när jag får lite mer tid efter allt påskpyssel!

Workshop i Makramé

Min makraméampel fick bli en ”påskampel” i stugan. De söta trätillbehören har jag hittat hos Systrana Grene.

Hoppas det blir fler roliga pyssliga kvällar i Malins lokal! Kanske jag kommer hålla i någon kul workshop tillsammans med Malin, är det något pyssel ni är sugna på att lära er, så hör gärna av er till mig!

Ett stort tack Malin för en fint ordnad pysselkväll!

Kramar Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen