Syjunta – Korsstygnsbroderi

Syjunta

Syjunta – Korsstygnsbroderi

Idag tänkte jag bjuda på ett långt reportage från Broderikvällen och lunchen jag fixade hemma hos mig i förra veckan. Vi är ett gäng pyssliga tjejer som brukar träffas då och då för att pyssla tillsammans. Det är otroligt trevligt att ses och pyssla, fika, dela pysseltips och prata om livets roligheter! I somras gjorde jag ett fint samarbete med The Folklore Company, företaget med korstygnsbroderi i fokus. Broderi är ju hur bra som helst när man ska pyssla tillsammans, lätt att ta med och icke kladdigt! Är man några stycken som är nyfikna på att brodera tillsammans, kanske ordna en Syjunta, så kan jag varmt rekommendera broderi för en tjejkväll! Varsågoda dagens bildregn från vår pyssliga broderiträff!

Syjunta

Samarbete med The Folklore company

Syjunta

Syjunta – Pysseltjejerna är samlade! Från vänster i bild Malin (CreatedbyMalin), Helena (CraftandCreativity), Karin (Pysselbolaget), Gina (Willowday). Främre raden Anna (Pysselliv), Anna-Maria (Dnilva)

Syjunta

Beställ broderi med din design!

Innan själva Syjuntan beställde tjejerna hem sina DIY-broderi-kit via The Folklore Companys designeditor. Där kan man välja på massa fina mallar eller ladda upp ett eget mönster. Jag ville utmana mig och göra ett större broderi den här gången, (se bilden ovan) eftersom mitt första broderi från The Folklore Company var en enklare och mindre variant i en broderibåge. Vill du kika på mitt första broderikit klicka på Tavla för att se den. Mitt tips är att starta med något litet och lätt första gången du testar korsstygnsbroderi, sen när man lärt sig korsstygnstekniken är man fast och vill bara brodera mer!

På bilden ovanför ser ni mitt DIY-kit. Det vackra mönstret finns färdigt i designverktyget, men jag har hittat på texten, valt typsnitt och färger. I kitet ingår beskrivningar, mönster, garn, nål och aidaväv. Vill du kan du också köpa till olika tillbehör som ex ramar och broderibågar att antingen använda när du broderar eller för att hänga upp ditt färdiga arbete i. Det finns massor att välja på så in och inspireras!

Vill du ha lite mer tips om hur man använder designverktyget, så kika gärna på mitt första inlägg. Klicka på Broderi

När alla tjejerna hade beställt sina broderier, var det dax att boka in en träff! Broderikiten levereras inom ett par dagar i brevlådan, flera av tjejerna hade redan påbörjat sina broderier, men några satte igång under kvällen. Verkligen toppen att kunna dela erfarenheter under kvällen, om som ex. Var startar man ett broderi? Finns det några enkla hjälpmedel för att brodera på bästa sätt etc.

Syjunta

Syjuntan har startat! Alltid lika kul att ses! Alla visade upp sina broderikit!

Syjunta

Alla broderier! Vi la ut alla mönster och broderier! Så spännande att se vilka ordspråk alla hittat på!

Syjunta

Lite mat är ju alltid gott när man ses och pysslar!

Syjunta

Full aktivitet i broderiverkstan!

SyjuntaSyjunta

Anna-Maria (Dnilva)

Anna-Maria (Dnilva) hade designa ett jättefint broderi, med höstiga färger. Ni kanske känner igen henne från hennes egna syjunta, samt programmet Gokväll där hon visar väldigt fina DIY-projekt. Anna-Maria tipsade oss om att göra enkla förstygn för att på ett enkelt sätt hålla reda på var man är i sitt broderi.

SyjuntaSyjuntaSyjuntaSyjunta

Helena (CraftandCreativity) t.v. I bild hade designat den fina texten ”Creativity is intelligence having fun” och Malin (CreatedbyMalin) med den fina regnbågsdesignen hade designat texten ”This is my happy place”.

SyjuntaSyjunta

Anna (Pysselliv) gjorde ett sådant vackert broderi!

Syjunta

Karin (Pysselbolaget) broderade ett kul budskap! Hon var snabb som bara den, och gjorde allt detta under kvällen!

Syjunta

Gina (Willowday) broderade ett mobilskal från Folklore company, visst blir det fint! Ett sånt har jag också på G!

Syjunta

Dax för fika! Jag gillar ju verkligen att baka, så det är ju himla kul att ha några tjejer hemma som gillar fika! Såå trevlig kväll det blev! Alla kom verkligen igång med sina broderier, vissa gjorde klart…och jag blev klar med min! Men den får ni se sen när jag sätter upp den i stugan!

Syjunta

Broderilunch

Nästa dag, kom Mia (Miakinoko) och Merja (Silverödlan) på lunchträff med broderi. Kika på bilden ovan, där hänger mitt första broderi så fint ovanför köksbänken!

Syjunta

SyjuntaSyjunta

Merja (Silverödlan) hade beställt det största broderiet, men åh så fint det kommer att bli! Färgen och texten är ju underbar!

SyjuntaSyjunta

Mia (Miakinoko) hade designat en väldigt rolig text, som passar så väl in på många av oss pysslare, som har hundra projekt på gång samtidigt!

Syjunta

Stort tack till The Folklore Company för fint material som gjorde vår pysselträff extra rolig! Hoppas ni alla som kikat in här och läst detta fått massor av inspiration att börja brodera!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen