Sticka halsduk

Sticka halsduk

Halloj! Januari är den månad som jag är mest tom på kreativa idéer efter en intensiv och rolig julpysselmånad! Det är nu jag brukar ta tag i alla halvfärdiga projekt och färdigställa, rensa pysselrummet och skriva idélistor för årets nya pyssel! Idag bjuder jag på första projektet som egentligen varit klart för länge sedan, men bara väntat på fotografering. Den här gången tänkte jag faktiskt bjuda på några bilder på mig och vovven…Känns alltid lika konstigt att vara framför kameran, man tror ju inte att man ser så gammal ut! Men vår lilla Chelsea blev ju gullig och målet var att fota halsduken och halskragen som jag faktiskt stickat…helt fantastisk mitt första stickprojekt sen slöjden! Dagens projekt Sticka halsduk

Sticka halsduk

Sticka halsduk – Ett kul och lätt vinterpyssel, passar nybörjarstickaren!

Sticka halsduk

Sticka halsduk – material:

I höstas var jag på ett stickevent med företaget We are knitters, de bjöd på en trevlig workshop för oss nybörjare. På eventet delade de ut fina diykit, påsarna innehöll ett garnnystan av finaste ulligast garnet, trästickor och beskrivning till en halsduk. På workshopen hann jag sticka flera rader på min halsduk, och fortsatte när jag kom hem, så himla roligt och framförallt avkopplande pyssel!

Sticka halsduk

Dinka scarf – min första halsduk!

Stickad enligt beskrivningen i påsen, endast rätstickning, ett perfekt startkit för nybörjaren! Halsduken är rätstickad ca 8 maskor bred och stickad på ett nystan.

Sticka halsduk

Visst blev den fin, perfekt att knyta en knut eftersom den är så smal. Färgen gillar jag verkligen!

Sticka halsduk

Sticka en halskrageSticka halsduk

Halskrage – gör så här:

1) Samma diykit – Dinka scarf, där jag valde att lägga upp flera maskor så att den skulle bli bredare. Lägg upp ca 15 maskor och sticka rätstickning till garnnystanet är slut.

2) Lägg ihop halsduken enligt bilden, så att det blir en krage. Tag vanligt tunnare garn, gärna samma färg och sy några vanliga stygn så att den håller ihop.

Sticka halsduk

3) Korsstygn som dekoration. För att piffa till kragen lite extra, så gjorde jag några enkla korsstygn för att dölja sömmen. Jag valde svart garn som konstrast till det grå. Sy först ett stygn enligt bilden…

Sticka halsduk

4) Sy sedan stygnen åt andra hållet, så att det bildas korsstygn.

Sticka halsduk

Visst blev den fin!

Hoppas ni fick lust att testa stickning, det finns massa gratismönster på nätet, och youtubefilmer hur man lär sig sticka! Bara googla och söka, allt man behöver är ett garnnystan och ett par stickor!

Trevlig lördagkväll! ? Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen