Nyckelring av Makramé

Nyckelring av makramé

I sommar har jag verkligen gått in för att lära mig att knyta Makramé! Det finns massor av knutar att lära sig, så himla många fina saker som man kan göra om man kan konsten. T.ex. Amplar för krukor, armband, väggbonader, väskor, hängmattor…osv. Idag visar jag den enklaste knuten, med det vackraste knytsnöret!

Nyckelring av makramé

Nyckelring av makramé

Nyckelring av Makramé

Material:

Verktyg: sax, pinne, limpistol/eller starkt genomskinligt lim

Nyckelring av makramé

Makramébeskrivning

Den här knytningen har jag använt till nyckelringen, den enklaste knuten, som är bra att starta med!

Nyckelring – gör så här:

  1. Börja med att klippa till två bitar garn, tag till 50-100 cm, det går alltid åt mer än du tror när man knyter makramé.
  2. Vik de båda garnbitarna på mitten, sätt fast på exempelvis en pinne. (Bild 2)
  3. Här är det inte helt enkelt att förklara knytningen. Enklast är det att följa beskrivningen ovan, hur man gör ett armband. Gör precis på samma sätt med nyckelringen.
  4. Tänk på att göra varannan knut åt vänster och varannan åt höger, om du vill ha ett platt band.
  5. När du knutit önskad längd, trä på en träkula på de två mittersta banden och avsluta med en knut. De andra två banden, knyter jag fast med en knut på baksidan av nyckelbandet. Limma gärna med lite genomskinligt lim på ändarna, så att de sitter fast.
  6. Tag loss pinnen i toppen på bandet, klipp upp så att du har fyra garnbitar. Knyt fast nyckelringen genom att göra ett par makraméknutar som avslutas med en vanlig dubbelknut. Limma fast garnbitarna på baksidan av nyckelbandet, eller försök trä in de överblivna ändarna i bandet. Klart!

Nyckelring av makramé

Ett kul pyssel som passar alla!

Nyckelring av makramé

Nya pyssel på G!

Det är bra att börja träna makraméknytar genom att göra armband eller nyckeringar. Nu har jag startat ett lite större projekt, en väggbonad! Snart kommer mer bilder pp den!

Ha en jättebra dag! /Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen