Baguetter till Kräftorna

Baguetter

Nu är det skaldjurstider, en av stor favorit här hemma! Till kräftorna behöver man något gott, som goda ostar, västerbottenpaj och gott bröd! Det här receptet på vridna baguetter, har jag bakat i många år! Lätt att baka, och bröden blir luftiga, med en knaprig yta!

Baguetter

Frasiga och sega baguetter – strössla lite örtsalt över dem innan gräddning, så får de extra god smak!

Baguetter

Baguetter

Receptet har jag fått av en kompis, men det är säkert ett klassiskt baguette-recept. Tycker att det är klart jämförbart med ett surdegsbröd, iallafall när det är nybakt! Jag brukar också frysa det som blir över, och värma det något i ugnen före servering.

Ingredienser:

  • 6 dl vatten
  • 1/2 pkt jäst (25 gram)
  • 2 tsk salt
  • 1,3 l mjöl

Gör så här:

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Värm vattnet till 37 grader, lös upp jästen med lite vatten, och häll i resten av vattnet i bunken.
  3. Tillsätt 2 tsk salt, och nästan allt mjölet. Det ska bli en ganska lös deg, så testa dig fram med mjölet och tillsätt lite i taget. Bearbeta degen i ca 10 minuter i maskin eller knåda för hand.
  4. Låt degen jäsa i 2 timmar.
  5. Tag upp degen, dela den på 2 eller 4 delar. Knåda ej, men forma längder och vrid dem i varje ände, så att det blir en baguetteform.
  6. Låt jäsa i 30 minuter under bakduk. Strö lite örtsalt/örter över bröden.
  7. Sätt ugnen på 250 grader.
  8. Baka bröden i mitten av ugnen i 10 minuter på 250 grader, sänk temperaturen till 150 grader och baka i ca 10 minuter till. Klart!

Lycka till! Ha en toppenhelg!

Kram Katarina

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top