Virka grytlappar

Virka grytlappar

Oj redan inne i februari, Semmeldagen idag och imorgon Alla hjärtans dag! Vi har ätit semlor i flera veckor! så vi får väl se om vi trycker i oss en till ikväll!😄 Jag hoppas ni kikat på mina hjärtpyssel, och gjort något litet gulligt till imorgon! Den viktigaste önskan från mina tjejer är ”gelehjärtan” till hjärtdagen, och de är ju så goda! Annars har jag varit i en riktig pysselbubbla det senaste veckorna! Jag har äntligen lärt mig virka!🎉 Idag tipsar jag hur bra nybörjarpyssel det är att virka grytlappar!

Makeyourown

Lär dig virka med Makeyourown

Jag har länge varit nyfiken på Åreföretagen MYO, MakeYourOwn som har så fina garner, bra beskrivningar av virkning, stickning och makramé! När sedan mina kollegor visade upp sina fina virkade saker som de gjort med MYOs virkkit blev jag så sugen på att beställa! Jag fick tipset om att börja med något enkelt som exempelvis virkade grytlappar!

⭐️ Garnet ni ser på bilden har jag beställt från Myo, det stora rullen Eco-tube garn har jag använt till grytlapparna.

Virkgarn

Virka med bra garn!

Jag har nu virkat mina första grytlappar, och det gick som en dans efter deras lättförståeliga film! De känns bra i själen att köpa garn från Myo, då företaget använder så fint tänk om Ecogarn och hållbarhet! Här nedan kan ni läsa mer om garnet. Vill ni kika på alla färgerna klicka in på länken här i texten.

Den mellantjocka varianten av våra tube-garner för virkning, gjord av 80% återvunnet bomullDetta tjocka bandgarn är väldigt tacksamt att virka med och lätt att hantera, även för nybörjare. Garnet är tillverkat av material som framställs av rester från trikåindustrin. Processen blir dessutom mer miljövänlig av det faktum att garnen inte behöver färgas separat, utan färgen kommer från de tygresterna som garnet tillverkas av. Garnet har ett OEKO-TEX Standard 100-certifikat vilket garanterar att garnet inte innehåller ämnen som är farliga för människan eller miljön.” 

Virka grytlappar

Jag kommer bara att visa några inspirationsbilder från min virkning! Hela beskrivningen hur man gör både i bild, text och film hittar ni på MakeYourOwn´s sida, så kika på den! Jag kan varmt rekommendera detta pyssel/hantverk! Så mysigt att ha något att sysselsätta sig med vid tv´n vid skidtävlingarna, och även Chelsea gillar ju att mysa i soffan. Äntligen en Matte som sitter still i soffan en stund! Riktigt avkopplande och man vill bara virka mer!

Virka

Jag kan säga att jag gjort många försök under åren att virka…men textbeskrivningarna gör ju att man vissnar helt…sen nästa steg är att allt man virkat blivit snett, ojämt eller som en pyramid!😂 Med Myos virkfilmen som stöd, blev det både, jämt, rakt och så fick man lära sig att göra en snygg kant samt ett snyggt avslut med möjlighet att hänga upp dem! Jippie!🎉

Virka mormorrutor

Virka mera!

Grytlapparna såg jag som första steget att lära mig mer! Jag trodde aldrig i min vildaste fantasi att jag en vecka senare virkat 28 mormorsrutor! Det var ju hur kul som helst och enkelt det med! Det har varit på min bucketlist inom skapande hela livet, tänk att det skulle ta 50 år innan det blev av! Snart ska ni få se vad jag planerar att göra med dem!

Ha en god semmeldag, fin Alla hjärtans dag samt en fortsatt trevlig vecka! Hoppas jag lockade er att börja virka!

Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen