Chunkypläd från Alpaca of Sweden

chunkypläd

Dagens Svenska hantverk är en underbar Chunkypläd, stickad i äkta Alpacka-ull från det skånska spinneriet Alpaca of Sweden. När vi besökte Syfestivalen i Stockholm hittade jag den finaste montern fylld med vackra garner, fluffiga filtar och snygga bilder! Blev helt frälst, en sån här Chunkypläd bara måste jag ha! Hela nätet är överfyllt av såna här vackra plädar, oftast i vitt. Eftersom jag inte kan sticka…ännu, så beställde jag en Chunkypläd med stickbeskrivning till min bästa virk- och stickvän! Det fick bli en chunkypläd i färgen ”mörk choklad” eftersom jag har så mycket vitt hemma….och eftersom vår lilla hund säkert kommer att bo i denna filt, han älskar allt varmt och gosigt!

chunkypläd

Alpaca of Sweden

Åh kika in på deras fina hemsida, företaget Alpaca of Sweden finns på gården Albertslund i Skåne, där kan man besöka Spinneriet och Gårdsbutiken. De erbjuder även kurser i hur man tovar, och gör garn av såväl alpackaull, som fårull. Förutom att de tillverkar sitt eget garn, så designar de egna mönster till jättefina plädar, kuddar, ponchos, tröjor och mycket annat! Allt finns att beställa i webshoppen! Här kommer några bilder hur pläden blev! Så himla fin, gosig och varm!

chunkyplädchunkyplädchunkypläd

Stick-kit pläd i ”Chunky”

Underbar och snabbstickad pläd i 100% alpacka. Stickas av dig på st 25, i vårt unika egenproducerade garn ”Chunky” i 100% alpacka. Mönster och garn ingår. Mått: 135x100cm (vi har stickor 25 till försäljning)

I paketet ingick två väldigt stora garnnystan, som räckte till hela pläden. De vackra stickorna finns att beställa i deras webshop. Vill man sedan sticka fler plädar, så kan man beställa bara garnet!

Se ovan vilka vackra färger du kan sticka Chunkypläden i!

chunkypläd

Chunkypläden i min favoritfotölj…en väderbiten rottingfotölj som fanns i stugan när vi köpte den. Vå lilla hund gillade verkligen pläden!

chunkypläd

chunkypläd

Vacker flätstickning

Väldigt fin flätstickning har pläden. Min bästa stickkompis tyckte det var mycket enkelt att sticka den här pläden…och det gick supersnabbt. Jag tror att detta måste jag bara lära mig! Det skulle vara fint med en vit och ljugrå pläd till stugan! Där försöker vi få in ”skärgårdskänslan”!

chunkyplädchunkypläd

chunkypläd

Jag hoppas verkligen jag har inspirerat er till att vilja sticka en sådan här fin pläd! Ett riktigt hantverk med äkta genuin Svenska känsla!

Ha en fortsatt toppenvecka!

Kram Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen