Inspiration från Gustavsbergs porslinsfabrik

gestavsbergs porslin

Igår var vi på inspirationstur till Gustavsbergs porslinsfabrik. Egentligen var jag på jakt efter loppisfynd i svensk retrokänsla! Tänkte också leta roliga servetter till decoupagepyssel…. Det är verkligen bra att ha hemma när pyssellusten sätter in! Idag får ni lite mönsterinspiration, det är alltid bra att samla på sig när man skapar! Här är även dagens ”Sverige-inspiration”!

gustavsbergs porslinsfabrik

Fina servetter

Dagens bästa var att jag hittade jättefina servetter med klassiska svenska tryck! De kommer bli toppen att pyssla med. Tänkte använda dem till både tyg, trä och glas!

Gustavsbergs porslinsfabrik

Gustavsbergs porslinsfabrik

Gustavsbergs porslinsfabrik

Gustavsbergs porslinsfabrik

Gustavsbergs porslin

Porslin i massor

Gustavsbergsporslin fanns i massor….dels i Ittala butiken till både 1:a och 2:a sortering men även i porslinsfabrikens egna butik. Det som är kul med den här butiken, är att den befinner sig i de gamla lokalerna, där man faktiskt satt och dekorerade porslinet. Dock var det fortfarande lite dyrt för at användas till roliga Diy-projekt, så det fick bli lite servetter istället!

Gustavsbergs porslinsfabrik

Otroligt vackra tyger , med design från Lisa Larsson, Stig Lindberg mfl.

Gustavsbergs porslinsfabrikGustavsbergs porslinsfabrik

Lisa Larsson figurer

Åh vad fantastiskt många fina samlarfigurer det fanns. Lisa Larson är fortfarande verksam med utställningar, Japanerna är tydligen helt tokiga i hennes keramik! Figurerna fanns även i nyckelringsmodeller! Allt porslin fanns att beställa i Ittala-butiken.

Gustavsbergs porslinsfabrik

Antikaffären i Gustavsbergsområdet

Butiken med allt gammalt porslin var tyvärr stängt, så det fick bli ”fönsterinspiration” idag. Antikaffären är öppen torsdag-söndag. Idag blev det endast mobilbilder…så kanske inte toppenkvalitet…

gustavsbergs porslinsfabrik

Dagens loppisfynd

Dagen avslutades med fika hos mamma, och besök i en riktigt bra Antikt och loppis i Björknäs centrum i Nacka. Var ju på jakt efter svenskt porslin, för jag tänkte pyssla ihop några tårtfat, ljusstakar…mm. Det finaste fyndet tyckte jag var tallriken ”Vadstena” från Rörstrand…den kommer ni att få se i ett kommande Diy-projekt. Pressglas är tydligen också väldigt svenskt, tur för mig för det är min absoluta loppisfavorit! Några små vaser och småtallrikar är alltid bra att ha! Jag såg att duktiga pysslaren Helena Lyth stämplade kakor med pressglas! Vaserna tänkte jag pyssla ihop några hängvaser till fönstret, så sött till vårens små buketter!

Ha en jättebra fortsatt vecka!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen