Sverige Pompom

sverige pompom

Sverige Pompom

I dag är det Sveriges nationaldag och det måste firas med lite fina dekorationer i blågult! I veckan har jag delat med mig av receptet på min variant av en Sverigebakelse och igår gjorde jag Sverige Pärlplattor. Så idag visar jag hur du kan göra enkla Sverige pompoms av servetter. Pompom blommorna passar fint att dekorera med lite överallt. Gör en fin girlang och sätt över det dukade bordet, sätt fast på glasen, gör serveringar eller dekorera ditt ”gåbort-paket” med bollarna!

sverige pompom

sverige pompom

Pompombollar – Material:

Vita servetter, eller Kleenex servetter, blå och gul tuschpenna. Jag använde Promarker då de är lite blödiga i färgen. Hjärtask från Panduro. Ståltråd till att fästa ihop pompombollarna. Blågult band från IcaHemma, gult organzaband från Blomsterlandet.

Göra Pompombollar

  • Tag tre Kleenexservetter och lägg på en hög. Det går också bra att använda vanliga vita servetter, tag då ca 3 tunna papper. Tar man för mycket blir det svårt att veckla ut blomman. Varje pappershög räcker till två två små pompombollar. Vill man göra riktigt stora bollar, behöver man ta fler lager papper.
  • Vi pappret som ett dragspel, som man gör med smällkarameller. Se bild 4.
  • Nära hela pappret är ihopveckat. Tag två bitar ståltråd och vira runt pappersvikning på två ställen, så att det är ungefär lika mycket papper på var sida om ståltråden. Vira ståltråden tight runt pappret, och avsluta genom att göra en ögla av ståltråden. Då kan bollen lätt att fästa på girlangen eller paketet. Bild 6-8.
  • Klipp av pappersviktningen på mitten, så att det bildas två veckade bollar.
  • Måla med en tuschpenna på papprets kanter. Bild 10
  • Dags att vika ut pappret till en blomma. Dra försiktigt varje papper, så att det bildas en boll. Försök att vika in kanterna i bollen. Se bild 11. Blommorna är klara!
  • Här har jag limmat fast ett organzaband runt askens lock och ett band runt botten. Då går asken lätt att öppna. Knyt fast bollarna på asken.

sverige pompom

Ha en jättebra Nationaldag!

Heja Sverige!!!
/Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen