Armband från Pagoni

pagoni

Armband från Pagoni

Snart är det midsommarafton, och då är det väldigt fint att ta på sig lite extra romantiska smycken till sommarklänningen. Idag visar jag ett riktigt fint armband från Pagoni. Armbandet är en romantisk dröm med rosa spetsar och sammetsband, där det snygga kopparlåset är det finaste på hela smycket! När jag besöker Syfestivalen på Älvsjömässan i Stockholm, brukar jag alltid gå till Pagonis smyckesmonter, de har absolut det bästa och finaste smyckessortimentet! Dessutom har det alltid väldigt bra workshops, där man kan lära sig att tillverka fina smycken. På mässan hittade jag materialet till det här armbandet, det var väldigt enkelt att göra!

pagoni

Romantiskt armband till midsommar

pagoni

Armband från Pagoni

Material: Materialsats ”Tant Gräddelin” från Pagoni, I smyckeskitet finns allting med för att göra armbandet, dvs. läderband, sammetsband, spetsband, lås, smyckeslim och beskrivning. Vill du beställa armbandet, finns smyckeskitet att beställa från Pagonis webbshop, klicka på bilden nedan.

Tant Gräddelin – smyckeskit

 

Designa ditt eget armband

Om du vill designa ditt eget armband i just dina favoritfärger så finns det massor att välja på i Pagonis webbshop. De har jättefina lås i olika modeller, som kan matchas med läderband, sammetsband, spetsband och mycket annat fint. Gå gärna in på deras hemsida, de har en bra översikt där man kan matcha ihop sitt paket efter önskad färg! (Dessutom fri frakt och snabba leverans).

Tant Gräddelin armband

Gör så här:

  • Börja med att dela sammetsbandet och spetsbandet i två delar. Obs! klipp inte läderbandet.
  • Tänkt på att låset med de synliga låsfästet ska sitta på insidan av armen.

Armband från Pagoni

Gör så här:

När du har klippt till banden är det dags att limma fast banden i ena sidan av låset. Enligt Pagonis beskrivning kan man bara lägga en sträng lim i ena fästet, och sedan trycka in banden på rad.

  • Jag är ju lite extra noggrann, så jag började med att lägga en limsträng i mitten på armbandet för att trycka fast läderbandet först. Använd gärna en tandpetare eller sax, för att trycka fast läderbandet riktigt i limmet. (Se bild 3) Tryck fast bandet så att det fastnar mot låsets översida, det blir absolut snyggast!
  • Tag sedan sammetsbanden, låt gärna torka en liten stund innan du tar nästa band. (Bild 4)
  • Limma till sist fast spetsbanden, de ska sticka ut lite utanför låset, så att det blir riktigt fint! (Bild 5)
  • Låt torka över natten.
  • Nästa dag, prova armbandet runt armen, och klipp av banden i önskad längd. (Bild 6)
  • Limma fast banden i det andra fästet och låt torka igen. Klart!

Nu har jag ett riktigt fint armband till Midsommar och andra trevliga fester! Hoppas ni fått lite inspiration till att tillverka era egna smycken! Det här smyckeskitet är en jättebra present till pysseltjejen! Om ni inte hinner eller har sådan jättelust att pyssla just nu, så får ni gärna beställa ett armband av mig! Det är bara att hör av sig!

Idag är det skolavslutning, det är alltid såå himla fint, och tårögt!

Kram på er!

/Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen