Påskhare

påskhare

Påskhare

Idag visar jag en gullig liten påskhare som enkelt tillverkas av två pompombollar av garn, ett roligt påskpyssel, som de flesta klarar av! Påskharen kan ges i present till de allra minsta barnen, då de är mjuka och gosiga! Kom ihåg att i så fall sy fast alla delarna ordentligt! Den här idén med en påskhare av garn har jag hittat på Pinterest. Här kommer en enkel beskrivning på hur du gör!

påskhare

Påskhare

Material: Garn, filt, eller tovad ullfilt, pärlor till ögon eller plastögon, bomullsbollar till nos (allt från Panduro)

Verktyg: pompom maker eller kartongringar, sax, nål och tråd, textillim (från Ohlssons tyger)

Påskhare av garnbollar

 1. Börja med att göra två större garnbollar med en pompom maker, klicka här för att se mer tydlig beskrivning hur du gör bollarna.
 2. När bollarna är klara, klipp ut två öron av grå ullfilt, och två rosa mindre öron. Limma fast den rosa delen på de grå öronen med textillim. (se bild 3)
 3. Knyt ihop de två garnbollarna så att det blir en påskhare kropp. Sy gärna några stygn så att det sitter ihop ordentligt.
 4. Gör en till liten vit garnboll till svans ( se bilder 4-7). Använd gärna en gaffel för att göra små bollar!
 5. Sy fast svansen på haren med nål och tråd.
 6. Sy fast öronen
 7. Sy fast två svarta pärlor till ögon.
 8. Sy fast bomullsbollen till nos. Sy fast några små trådar till nosen.
 9. Sy eller limma fast tassarna, Klart!

påskhare

påskhare

 Påskhare

 • Här har jag gjort precis på samma sätt som den grå haren, men skillnaden är att jag gjort den lite mindre, och att alla delarna är limmade med textillim.
 • Det här alternativet går mycket snabbare, men det kanske passar bättre som ett prydnadsgosedjur, och inte som en leksaksgosedjur för de mindre barnen!

Hoppas ni fått lite inspiration till att skapa egna gosedjur till påsk! Det är ju alltid kul med något man tillverkat helt själv!

Snart kommer beskrivning på en påskkyckling också!

Kram Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

2 reaktioner på ”Påskhare”

  1. Hej Åsa! Tack snälla för fin kommentar! Dina harar var jättegulliga! Hoppas svärmor vill virka en sån fin hare till mig! Ha det bra! Kram Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen