Studentpyssel

Studentpyssel

Äntligen blev det studentfirande för äldsta dottern! Vilken dag, festligt från morgon till kväll! Idag blir det ett bildcollage med dukning, pyssel och bakning. Mina personliga festbilder, sparar jag själv, men delar lite tips för den stora dagen! Dagens inlägg: Studentpyssel

Studentpyssel

Studentpyssel

Studentpyssel – Studentdukning

Vi valde ett tema i  klassisk stil med vita linnedukar, gul/blå/vita blommor i glas i olika storlekar. Det är bra om inte buketterna är så höga på bordet. Små minibordsflaggor hittade jag hos butiken Normal. Studentmössor har jag gjort av papptallrikar, både stora och små. I mössorna satte jag dit bilder på dottern i olika åldrar. Vill du se hur man gör studentmössor, kika på Helena Lyths fina beskrivning.

Studentpyssel

Blommor i gult/blått och vitt, i massa små udda loppisglas vilket härligt studentpyssel!

Studentpyssel

Blommor i glasburkar med gulblåa band hade jag ställt utomhus, superbra med glasburkar när det blåser.

Studentpyssel

Jätteprästkragar av papper – Underbart studentpyssel som har jag visat tidigare i veckan…himla snabbpysslat och kul att dekorera med!

Studentpyssel

Glas med namnetiketter är ju toppen och spar på disken. Läderpapper av guld, var hållbart och bra, vill du se hur jag gjort kika på ”Dekorera glasen”

Studentpyssel

Grattis-skylt till dörren är ju fint! Roliga foton från barndomen är himla kul! Fina veckor vi haft då vi letat igenom alla foton…❤️

Studentpyssel

Girlang , är väldigt roligt att göra själv! Gulblåa sidenband, tygblommor och vimplar med text. Vill du se hur jag gjort kika på ”Studentgirlang

Studentpyssel

En välkommenskylt! Min gamla bricka med svart tavelfärg, används flitigt! Så bra att snabbt fixa till ett budskap för dagen, litet flaggspel är ju extra piffigt till dagen!

Studentpyssel

Studentfirande på liten yta! Jag kan ju säga att jag var lite orolig att det skulle bli för trångt…30 pers på 50 kvm, men det gick. Lite extra småbord, brickbord, fällstolar och pallar…så funkade det fint! En hemmagjord girlang, sen öste vi på med glittergirlang (Lagerhaus), pompombollar i gult och blått (Willys) Gulblå pappersgirlanger och gulblå ballonger.

Studentpyssel

Fotopyssel – Ställ fram Instaxkameran, och ta foton på gästerna under kvällen…Fint att ha! Vill du kika på hur jag gjort kransen, klicka på länken.

Studentpyssel

Fotoalbum – Lägg fram ett album för gästerna att skriva en hälsning till studenten. Sen kan man fylla på med foton från dagens firande!

Studentpyssel

Mat och dryck

En kall plockbuffé är toppen, samt papptallrikar, bestick och glas. Tänk på att det alltid går åt mindre än man tror. Jag kompletterade med en rejäl ostbricka, samt lite minihamburgare till barnen. Eftersom vi bara har en kyl, så köpte vi massa is och fyllde några zinkbaljor (från Clas Olson, som jag tänkte plantera i efteråt) sen fylld vi på under kvällen med drycker.

Studentpyssel

Dessertbuffén – var ju extra kul att göra! Vi hade fyllt hela vägghyllan i köket med godis i olika burkar…blev ju ingen bild på det…och snart uppätet. Men en av efterätterna var Minifudgebrownies (det är Roy Fares recept, riktigt bra!) Dubbla receptet, så får du ut en hel plåt med chokladbrownies. De små plastformarna hittade vi på Martin Olsson.

Studentpyssel

Studentmössor – Macarons – Så bra att förbereda och håller fint i kylen. Vill du ha receptet så kommer jag lägga ut det på bloggen snart. Inte alls svåra att göra, tycker att macarons har dåligt rykte att vara svårbakat…Recept kommer snart.

Studentpyssel

Studentpyssel

Minipavlovas med hemmagjord lemoncurd och studenthatts-pinnar. Fräscha och lättfixat!

Studentpyssel

Studenthängen – Finns massor att köpa färdigt! Men personliga varianter är roligt. Den här nallen beställde vi från samma ställe som skylten (Önskefoto). Tröja med personligt foto var ju kul och prisvärt!

Studentpyssel

Studenthänge – En minichampagne, uppblåsbar drickhållare (Rusta), tuta (Lagerhaus), och så gulblått band och sugrör.

Studentpyssel

Virkad studentflicka – Den har svärmor gjort, hoppas på en beskrivning snart…Visst är den underbar!

Studentpyssel

Studentpresenter – Många och fina presenter, ett stort tack till alla som kom med så fina saker! Jag hade pysslat en liten ask till ett smycke. Den ska likna en studentmössa, vill du ha en bra beskrivning klicka på länken.

Studentpyssel

Personliga presenter är ju kul för den som vågar, yngsta systern hade målat en så fin tavla till studenten.

Studentpyssel

Så nöjd och glad dotter! Vilket underbart minne!

Hoppas ni får en härlig Nationaldag i solen! Vi tänkte kika på Nationaldagsfirandet på Gärdet, ska bli himla kul!

Kram till er alla! ? Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

1 reaktion på ”Studentpyssel”

  1. Nocke Engelmartin

    Hej!
    Jag är jättesugen att virka den fina studentflickan.
    Är svärmor färdig med mönstret?
    Be henne att skynda på. Studenten närmar sig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen