Studentgirlang

Studentgirlang

Då är det snart dax för studentfirande i familjen! Vi har satt igång att dekorera inomhus, för det är i lägenheten vi ska ha firandet…blir nog lite trångt men vad gör väl det, kul ska det bli! Idag har jag pysslat ihop en ny girlang…för den gamla hade ju åkt i soporna, men det här ”boksstavspysslet” var riktigt skoj att göra! Dagens pyssel: Studentgirlang

Obs! Ej sponsrad

Studentgirlang

Studentgirlang – Ett kul pyssel som är enkelt fixat med en ny superskärmaskin! Inte helt enkelt att fota en sådan jättelång girlang…men jag tror ni förstår hur den ser ut.

Bokstavsstans

Studentgirlang – material:

💙  Alphabet Punch Board – skärmaskin bokstäver & siffror (Panduro)

💙 Banner Punch Board – skärmaskin för olika vimplar (Panduro)

💙  Kartong ( 1 1/2 stort ark gult papper, 1 1/2 stort ark blått papper, 1 ark guldpapper) (Panduro)

💙  Gulblått band

💙 Prästkragar av tyg

💙 Häftkuddar

Verktyg: skärmaskinen, sax, penna, linjal

Studentgirlang

Skärmaskin bokstäver/siffror

Till maskinen finns ett litet häfte med beskrivning hur man gör, det finns även en app med namnet Alphabet Punch Board, så lättförståligt och smidigt.  Egentligen är jag lite emot maskiner, men den här är ju utan sladd och batteri…så helt ok! ?

Studentgirlang – Bokstäver – gör så här:

Det kanske ser avancerat ut, men det är inte alls svårt. För att göra det ännu enklare och mer snabbfixat, så kan man köpa små block med färdigklippta ark på Panduro. Men för att göra det lite mer ekonomiskt, och pyssla som man vill, så använde jag endast ett stort ark guldpapper, till hela girlangen.

1) Dax att skära ut de rektulära små papprena. Öppna luckan överst på maskinen. Lägg i papper, stäng luckan, som hålls fast av magneter. Skär enligt beskrivningen, som följer mer. Man skär alla snitt med den lilla runda skärhållaren. Den flyttar man runt, i olika spår för att få fram formen på bokstäverna. Allt står tydligt steg-för-steg i bild och text i häftet som följer med och även i appen.

2) När du har de rektangulära papprena, så går det undan. T.ex. ett A som i bilden. Då stansar man först ut två hål, vrider och vänder på pappret, lägger det i skärdelen, skär bort vissa dela, sen avslutar man med att stansa bort de böjda delarna. Lätt som en plätt, alla bokstäver blev superbra!

3) Man kan även skära ut siffror.

Obs! Tänk på att det bara går att få fram en storlek av alla bokstäver och siffror, men det är en helt ok storlek, för att få större känsla på girlangen, så har jag gjort större flaggor att fästa bokstäverna på.

Studentgirlang

Flaggor i blå gult – gör så här:

Här kan man rita och klippa flaggor med sax, men jag använde ”Vimpelmaskinen” för att skära ut flaggorna.

Studentgirlang

Studentgirlang – Flaggor

1) Först klippte jag ut ett gäng rektangulära papper, ca 12 cm breda och 19 cm långa.

2) Lägg dem i skärmaskinen, lägg i skärverktyget och dra längs spåret.

3) Skapa hål genom att lägga flaggan i hålstansen på ovansidan, tryck ut ett hål på varje sida.

Studentgirlang

4) Sätt fast alla bokstäver och siffror med häftkuddar, då får man mer 3D-känsla.

Studentgirlang

5) Trä upp alla flaggorna på ett långt band, eller gör två rader med text.

Studentgirlang

6) Jag gjorde några blommor som jag tänkt fästa på girlangen…men det blev lite för maffigt och de ramlade upponer hela tiden…så jag la dem lite här och var som dekoration…

Studentgirlang

7) Istället knöt jag fast prästkragar lite här och där med gula och blåa sidenband…Tycker det blev lagom maffig, och dottern blev nöjd…det får ju inte bli ”föör” mycket ”hejasverigefotbollskänsla”…

Studentgirlang

Nu är vi en bit på väg med dekorationerna…bara lite dukning, färska blommor,pompoms och ballonger så får vi väl hoppas på fint väder på den stora dagen!

Ha en bra söndag!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen