Sverige pyssel

Sverigepyssel

Snart är det nationaldagen, så det måste firas! Idag har jag satt ihop ett ”Sverigepyssel” med pyssel och bakning med riktig Sverigekänsla!

Sverigepyssel

studentpyssel

Dekorera glas och flaskor

En silverbricka fylld med champagne-glas, jordgubbar, typblommor som limmats på gul/blå sidenband. Flaskorna är också dekorerade med blågula band, crepeblommor, pinwheels och guldpengar. Klicka på ”Studentpyssel” för att komma till beskrivning

Sverigepyssel

Sverigegirlang och pappersblommor

En girlang behöver inte bestå av bara vimplar och flaggor. Här har jag gjort en girlang med jättestora och små prästkragar, blå/gula sidenband och rosetter. Vill du se full beskrivning på blommorna klicka på ”Studentgirlang och pappersblommor”

Sverigepyssel

Sverigebakelse

Här har jag bakat minitårtor, med Sverigefärgerna, lägg till gul karamellfärg i bottnarna, och blå i grädden, för att förstärka känslan! Klicka på ”Sverigebakelser” för att komma till receptet.

Sverigepyssel

Sverigepyssel

Pärlplattor med Svenska flaggan

Kul och enkelt även för de små barnen! Gör Sverigepärlplattor, antingen i klassisk flaggform eller som ett hjärta. Dekorera paketet, eller limma fast på glasen, eller gör ljuslyktor av glasburkar genom att limma fast flaggan.Varför inte göra en helt blågul girlang av pärlplattor!

midsommartårtor

Minitårtor med jordgubbar och rabarber

Här är en annan variant på ”Sverige-tårtor” Kombinationen rabarberkompott, citronbottnar och jordgubbar är underbar! Klicka på ”Midsommartårtor” för att komma till receptet.

Sverigepyssel

Sverigepompom

Här har jag tillverkat pompombollar av pappersnäsdukar, topparna är enkelt målade med tuschpennor. Inte alls svårt och särskilt tidskrävande. Pompombollarna kan användas för att dekorera paketen, som fin dekoration till dukningen eller dekorera ”gåbort-presenten, blomma eller flaska. Eller varför inte göra en söt girlang eller ljusslinga, passar tiFör att komma till beskrivningen klicka på ”Sverige-pompom”

Sverigepyssel

Vik fina pappersblommor

Lite pilligt pyssel, men inte svårt! Gör man några stycken, och även använder en limpistol så fixar man det lätt! Klicka på ”Studentgirlang och pappersblommor” för att komma till beskrivningen.

Sverigepyssel

Ja det här var en samling pyssel och bakning inom Sverigetemat! Ha en jättehärlig helg och fira nationaldag!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen