Balkongskydd – Ett Ikeahack

Balkongskydd

Idag bjuder jag på ett större pyssel till balkongen! Nu har vi snart bott i lägenheten i 9 år…och så länge har jag tänkt på att fixa ett balkongskydd. Det är lite blåsigt och en del insyn på vår balkong, så något sorts skydd skulle ju vara toppen! Men ibland tar det liksom tid att ta tag i grejer…Det finns ju så mycket annat kul att hitta på hela tiden! Kombinationen att ”inte borra i balkongen”, insynsskydd och blomstervägg var min tanke med projektet! Här är dagens inlägg: Balkongskydd – Ett Ikeahack

Balkongskydd

Balkongskydd – Ett Ikeahack, hyllsektionen Ivar blir en blomstervägg!

Balkongskydd

Balkongskydd – material:

🌸 Ivar (3 sektioner med måtten 50×179) Finns många olika mått, så anpassa efter dina önskemål

🌸 4 st gångjärn (rostfria, helst montageskruvar som kan försänkas, så är det enklare att fälla ihop balkongskyddet, jag hade inte det hemma, men det är lätt att fixa till i efterhand)

🌸  Färg (som tål att vara utomhus)

🌸 Markisväv (välj gärna av bra kvalitét så håller den i många år)

🌸  (att spänna fast balkongskyddet i balkongräcket)

🌸  Blomkrukor i hängmodell i Zink och blommor från Blomsterlandet.

Verktyg: sax, symaskin, pensel, häftpistol

Balkongskydd

Balkongskydd – Gör så här:

1) Börja med att testa på din balkong, så att måtten passar. Jag valde tre Ivarsektioner, med bredd 50 och höjd 179 cm.

Balkongskydd

2) Måla dina fururamar med utomhusfärg. Två lager färg är nog bra, så att de tål väder och vind.

Balkongskydd

3) Plocka fram, markisväv, måttstock, sax, symaskin och häftpistol. Mät ut 3 st remsor som ska passa bredden mellan spjälorna. Tag till någon extra dm, på längden så att du kan häfta fast tyget på ribbans övre och undre del.

Balkongskydd

4) När du klipp till dina remsor, är det fint att fixa till kanterna. Jag valde att sy enklaste sicksacksömmen runt alla sidorna.

Balkongskygg

5) Häfta fast tyget på den ena ribban, spänn tyget och häfta fast tyget på den nedre ribban. Jag häftade även ett par stift på de mittersta ribborna. Dock inte för tätt, eftersom jag ville ha möjlighet att kunna hänga blomkrukor på ribborna. Men några häftklamrar är bra, så att inte markisväven fladdrar för mycket i vinden.

Balkongskydd

6) Skruva fast gångjärnen, två på varje vikning, dvs totalt 4 st. Tänk på att fästa dem på rätt sida, så att tyget hamnar som du önskar. Har du möjlighet till montageskruv, så blir det enklare att fälla ihop balkongskyddet.

Balkongskydd

Balkongskyddet är klart! Nu ska det ut på balkongen och piffas! Vikväggen passar ju även bra att ha inomhus om man vill dela av rummet.

Balkongskydd

7) Fäst gärna balkongskyddet med ett par stripes i räcket, så klarar de kraftiga vindar. Jag valde denna färg på markisväv, eftersom vår förening kräver en viss färgkod, men välj vilka mönster som önskar!

Balkongskydd

Balkongpiff

Piffa till med lite blommor och sommarmöbler, jag är så nöjd med resultatet! Det blev mycket mysigare och framförallt varmare att sitta på balkongen.

Balkongskydd

Blomkrukor

När man vattnar blommorna är det bra att ta ner dem och vattna, så man inte får en massa jord på markisväven. Jag valde att inte borra hål i krukorna, utan häller ut överflödigt vatten.

Balkongskydd

Nu är det bara att plocka fram pysslet och kaffekoppen…Äntligen har vi fått en liten mysplats på balkongen! Jag hoppas ni blev inspirerade att fixa er egen blomstervägg!

Ha en fortsatt fin vecka! Ikväll ska vi på en till studentmottagning, så underbart kul att få vara med om, såna glädjefulla stunder som man lever på länge!

Kram Katarina

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

2 reaktioner på ”Balkongskydd – Ett Ikeahack”

  1. Hej Anna,
   Så roligt att du hittat till min blogg! Tack för fina ord!
   Trevlig helg till dig!
   Kram Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top