Stenar med makramé

stenar

Halloj! Som ni säkert redan vet, så gillar jag verkligen att samla stenar! Jag brukar samla stenar på semestern, och spara till alla pysselprojekt! I helgen fixade jag några fina duktyngder, genom att göra knyta makramé på stenar. Det här Doityourself pysslet var riktigt kul! Det var inte jättesvårt, men kanske passar bäst för den som gillar lite pillrigt pyssel! Duktyngderna passar perfekt till sommarens fikakalas i trädgården, stenarna är också fina att bara hänga upp som dekoration, eller bara ligga framme på bordet, i ljuslyktan, i blomkrukan osv.

stenar

stenar

Stenar med makramé, enkel skiss

En enkel skiss som visar hur det går till att knyta makraméstenar, här nedan kommer fler bilder. Jag bifogar även en länk på en You Tube film som visar hur du gör: Jessikas makrame halsband

stenar

stenar

Material till Makraméstenar:

Stark nylon eller bomullstråd (kommer från webbshopen Pagoni). Pagoni har ett jättebra utbud av smyckesdelar, tråd och fina pärlor. De är alltid med på Syfestivalen, som ordnas på flera platser i Sverige.

Sax, stenar, klämmor till att fästa dina makraméstenar i duken. (Klämmor från Lagerhaus)

DIY Makraméstenar

  • Börja med att klippa till tre lika långa trådar ca 60-90 cm beroende på hur stora stenar du har (bild 2)
  • Tag en av trådarna och vik på mitten, för in den andra tråden och vik även den på mitten. (bild 3)
  • Gör en knut ca 1 cm från mitten, tag gärna hjälp av ex. en tandpetare för att föra knuten på rätt plats (bild 3-5)
  • Tag nu den tredje tråden och för in den genom båda öglorna i mitten, gör en knut (bild 7).
  • Trä nu en liten tråd med några pärlor om du vill ha ett pärlhänge längst ned på stenen. Knyt fast den i mitten. (bild 8-9).
  • Nu är det dags att fortsätta att knyta din makramé. Se bildskissen). Dela nu alla trådarna så att du har 6 trådar, knyt tre nya knutar, så att det bildas ett nät (bild 9-11)
  • Lägg nu gärna dit stenen i ditt nät, och fortsätt att knyta. Om det är svårt att förstå beskrivningen, titta gärna på You utbe filmen, som jag länkat till.

Lycka till!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen