Odla i lastpall

lastpall

Odla i lastpall

För några veckor sedan visade jag lite bilder från vår balkong. Jag släpade hem den här gamla lastpallen, för den var såå fin, gammal och sliten, tanken var att göra en odlingshylla! På balkongen odlar jag lite örter, grönsaker och vackra blommor. Jag älskar verkligen allt med trädgård och växter, men det är inte helt enkelt att både odla på balkong och på landet…men så kom jag på att jag skulle förodla allt i en lastpall, så att jag sen kan ta ut alla plantor till stugan, i sommar. Här kommer ett DIY tips med Lastpallsodling, en perfekt hylla för en balkong med liten yta!

lastpall

lastpall

Odla i Lastpall

  • En toppenodling om man har liten yta!
  • Placera din lastpall mot en vägg.

lastpall

  • Spika fast en bräda under den övre och mellersta raden, så att inte konservburkar eller krukor trillar ner till nästa nivå. Borra några hål, så att vatten kan rinns ut.
  • Eller häfta fast en bit vaxduk, så att det bildas en ficka, som krukorna kan placeras i. Tänk på att göra hål i vaxduken, så att vatten kan rinna igenom.

lastpall

  • Plantera dina örter i ex. gamla konservburkar, eller gamla plastkrukor. Tänk på att göra hål i botten på krukorna. Här har jag limmat fast spetsband på en av konservburkarna.
  • Om du hellre vill odla direkt i pallen. Strö lecakulor i botten på varje odlingsfack, häll i jord och plantera!
  • Strö ut lite stenar på lastpallen, ställ dit ljuslyktor eller sätt fast en ljusslinga, så blir det riktigt mysigt till kvällen!
  • Om man vill kan man måla med exempelvis tavelfärg och skriva örternas namn med ett penna!

Ut och pyssla, allt är möjligt även om man har liten yta!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen