Natur pyssel – fantasifulla djur

Natur

I mitt jobb på förskolan har jag hand om skapandet! Just nu pysslar jag mest med barnen i åldern 4-5 år. Det är otroligt kul ålder, barnen är så tacksamma att pyssla med! Fulla med kreativitet och skaparglädje! De klarar att hålla i penseln, har slutat att stoppa allt i munnen och har så många roliga idéer som ger oss vuxna så mycket glädje tillbaka! Idag visar jag några bilder från vårt senaste skapande: Natur pyssel där vi gör fantasifulla djur.

Natur pyssel

Natur pyssel – ett kreativt pyssel!

Visst är det här lilla djuret hur gulligt som helst! Som en trollslända eller fjäril med vingar av löv. Vi har blandat lite annat material tillsammans med naturens material. Ta det ni hittar därhemma!

Naturpyssel

Naturmaterial:

  1. Gå ut i naturen och plocka det som ligger och skräpar på marken. Fråga förstås markägaren när det gäller stenar och mossa.
  2. Plocka fram en vaxduk, penslar och hobbyfärg, måla pinnar, kottar och stenar i regnbågens färger! Använd gärna en rejäl pinne, så det får plats lite grejer på den. Låt torka innan du limmar ihop dem till ett djur. Man kan ju i och för sig limma först och sen måla, men jag tyckte det blev roligare att djurets delar fick flera olika färger.
Pinnar och stenar
Pinnar och stenar i olika färger!
Måla naturmaterial
Barnen tränar att våga bli kladdiga! Det här tyckte barnen var lättpysslat och roligt. Vissa barn målade flera pinnar, kottar och stenar. Vissa tyckte det räckte med en pinne.

Natur material

Dekorationsmaterial:

🌿 tygbitar
🌿 garn
🌿 löv
🌿 pärlor
🌿 rönnbär
🌿 piprensare i småbitar (till ben, känselspröt)
🌿 äggkartonger i små bitar
🌿 färgat papper till (vingar)
🌿 mossa

Verktyg: limpistol, eller penselbart hobbylim

Pysselmaterial

Naturdjur – dax att dekorera

4) Barnen fick en bricka med sitt målade naturmaterial. En skål fick de till att gå plocka några saker på vagnen. Om man jobbar i förskola, kan man passa på att de ska få olika uppdrag att räkna ex. Två ögon, två vingar, träna färger etc…

Limma naturmaterial
5) Dax att sätta igång limpistolerna, träna att det är varmt. De klarar detta galant!
Fantasifulla djur
En drake, orm eller ödla…Härlig blev den ju!
Natur
Ja detta var mina som jag gjorde för att visa hur man kan dekorera en pinne eller sten så att det blir fantasifulla djur!

Ja hoppas att ni fått lite tips på hur ni kan pyssla med naturens material! Billigt och väldigt lyckat pyssel, som även de små klarar av! Bonus är ju att man får gå ut i skogen och plocka korgen full med fint material! Vill du ha fler tips som handlar om naturpyssel, klicka på länken.

Ha en underbar dag!

Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen