Måla stenar

Måla stenar

Ett himla kul pyssel är att måla stenar! Ta vara på dina sommarminnen och gör stenarna till fina dekorationer. Stenarna är perfekt att lägga på duken så att den inte blåser iväg. Man kan ju måla stenar på många olika sätt…idag testar vi duttmålning med olika verktyg som vi hittade hemma, och några stenar med pensel och penna. Varsågoda dagens pyssel: Måla stenar

Måla stenar

Måla stenar – ett kul pyssel som passar alla!

Måla stenar

Måla stenar – material:

🌸 Stenar
🌸 Akryl/hobbyfärger (CC Hobby)  rosa glitterfärg (Systrarna Grene)
🌸  Pensel, tandpetare, pennor, tops, baksidan av penseln….ja ta det du hittar hemma.
🌸 Blyertspenna och tunn vattenfast tuschpenna.

Tack CC Hobby för fin hobbyfärg!

Måla stenar

Mandalastenar – med duttteknik

Mitt tips är att kolla in Pinterest för olika motiv! Här är några stenar som jag målat med endast pensel, baksida av pensel och tandpetare.

Måla stenar

1) Måla först en cirkel med någon valfri färg på stenen.

Måla stenar

2) Måla sedan en prick i mitten av cirkeln…sedan är det bara att fortsätta att dutta med olika verktyg runt mitten och utåt.

Måla stenar

3) Dutta prickar på stenarna…Testa olika verktyg, jag tyckte att baksidan av en tunn pensel, och tandpetaren var bästa verktyget…Doppa vertyget i fägen och dutta prickmönster på stenen. Man kan hålla på hur länge som helst! Det finns speciella duttverktyg i hobbybutik/nagelbutik som jag tror kan vara kul att ha om man gillar detta! Vill man få ett exakt mönster kan man ju förrita ett mönster med blyerts.

Måla stenar

Söta Djurmotiv

Dottern målade istället supersöta djur, först målade hon djuren med hobbyfärg och lät dem torka. Sedan fyllde hon i alla detaljer med en vattenfast tuschpenna.

Måla stenar

Hoppas ni testar att måla på era samlade sommarstenar!

Ha en bra vecka! 💖 Kram Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen