Halloween pumpa

Halloween pumpa

Idag bjuder jag på rit- och akvarelltips hur man på enklaste vis kan rita och måla en pumpa! Jag tycker det är så roligt att måla med mina akvarellfärger och i min lilla bok, så jag tänkte det var kul att lära er några enkla målartips då och då! Idag visar jag hur man ritar en halloween pumpa med vanlig tuschpenna samt får till blänket på pumpan med akvarellmålning.

Halloween pumpa

Halloween pumpa – med akvarell!

Den här tekniken för att få fram blänk på det flesta av akvarellmålningarna, är egentligen en väldigt bra grund att lära sig!

👩‍🎨 Att utelämna vissa delar av din målning dvs “omålade” så det vita pappret syns. Det går att måla med vit färg i efterhand eller vit penna, men det här är det allra bästa!

👩‍🎨 Jag är absolut inget proffs inom detta..gick en konstskola på 90-talet med grunder inom akvarell, sen har jag övat lite under åren.

👩‍🎨 Så kul att inspirera er! Alla kan måla med bara lite övning! Börja med små enkla saker! Köp gärna en liten bok som kan kan gör en liten målning då och då, det är kul att se utvecklingen! En skiss eller målning om dagen, ger så mycket kreativitet och kunskap!

Akvarell mterial

Akvarell – material:

👩‍🎨 Akvarellpapper eller liten målarbok (obs! avsett för att kunna måla i med tjockare blad)
👩‍🎨 Akvarellfärger (starta gärna med en liten låda (min favorit är denna vita lilla låda från Windsor&Newton, bra att ta med och bra kvalitét! Flera insatslådor att blanda färg och en ihopfällbar pensel ingår.)
👩‍🎨 Akvarellpenslar (Ett par favoriter från Kreatima (nr 1 och nr 4) runda med lång smal bort. Superviktigt med bra penslar!
👩‍🎨 Tuschpennor (vattenfast med fin spets xs eller o,1 (Faber-castell) är toppenbra!
👩‍🎨 Bra blyerst med fin spets är också bra, men det använde jag inte denna gång.

Verktyg: vatten, hushållspapper

Halloween pumpa

Halloween pumpa – rita

  1. Plocka fram tusch och blyerts, rita en halloween pumpa (ni kan se en film längre ned i inlägget och på Instagram). Öva gärna med blyerts flera gånger innan du ritar med tusch. Det här är en pumpa som ritats utan att lyfta pennan, (själva pumpan).
Rita pumpa

2. När du ritat halloween pumpan, rita skaft och knorr och lite streck upptill och nedtill på pumpan för lite mer känsla av djup i bilden.

Halloween pumpa

3. Blanda till en ljus orange och en mörkare orange nyans i två fack i din akvarelllåda.. Måla först pumpan med den ljusare nyansen, utelämna vita ytor på pumpan (se bild).

4. Tag sedan den mörkare nyansen (medan målningen fortfarande är fuktig) och måla lite på pumpans kanter och botten och toppen för extra djup.

5. Måla med lite mörkare brunt i toppen på pumpan (fortfarande blöt målning) samt skaftet. (Utelämna gärna lite vitt på något ställe på skaftet)

6. Avsluta med att stänka lite färg över hela målningen.

Halloween

Bokmärken/kort

När jag tränade på att rita & måla pumpor, så klippte jag till remsor som kan användas som bokmärken eller kort. Toppen bra att ha hemma! Jag tror man övervinner sin målarrädsla genom att måla små saker (i alla fall gör jag det! 😅)

🎃 Skriv en text på din målning kan göra att den ser ännu proffsigare ut. Typ som här ”Happy Halloween”

Här är en film hur man gör:

Happy halloween

Ja hoppas att ni fick några givande tips i er målar resa! Akvarell är toppen om man bor litet, väldigt billigt och perfekt att ta med i väskan. Perfekt för en stund tillsamman med nära och kära också, jag står fast vid att alla kan måla!

👩‍🎨 Fler akvarelltips!

Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen