Cricut joy

Cricut joy

I julklapp fick jag den supersöta Cricutmaskinen Cricut joy. Ett bärbar skärmaskin som enkelt kopplas upp Cricut joyappen i mobilen. Superenkel att använda och toppen att ta med i en liten väska. Jag fick en önskan av en vän att göra en etikett till hennes kaffeburk. Idag visar jag hur hur man gör en sån enkel liten etikett till en burk.

Cricut joy

Kaffeetikett med Cricut joy

Cricut Joy – vad är det?

Det här lilla Cricut Joy skärmaskinen är Cricutfamiljens minsta maskin. Den är toppen att ta med överallt! Man kan både skära och skriva med denna maskin. Fina kort, vinyl till dekaler, samt dekaler till tygtryck och mycket mer…Materialet finns i små rullar som passar perfekt till maskinen. Jag kan varmt rekommendera att starta med denna maskin! Jag tycker att den är enklare att komma igång med, och otroligt användarvänligt att ansluta via Bluethoot på mobilen.

Cricut joy

Dax att pyssla med min Cricut

⭐️ Först sätter jag igång Cricut Joy maskinen, bara att sätta kontakten i väggen.

⭐️ På mobilen laddar man ned Cricut Joy appen,

⭐️ På inställningar Bluetooth i mobilen, kopplar man ihop mobilappen med maskinen. Väldigt enkelt och funkar alltid!

Cricut joy
1) Designa i appen. Man kan välja symboler, text, typsnitt och mycket annat! Eftersom jag ville ha en etikett i tålig vinyl som även skulle täcka den gamla texten på burken. Valde jag att designa detta i två steg. Först en etikett i svart vinyl och sedan texten i guldfärg.
Vinyl
2) Först skar jag ut etiketten i svart vinyl. Det behövs ingen matta för att använda denna vinyl. Det är bara att mäta burken, och redigera rätt storlek på etiketten i appen. Etiketten redigeras enkelt med fingrarna. Så användarvänligt!
Kaffeburk
3) Nu är burken redo att dekoreras. En svart etikett är klar som ska täcka reklamtexten, Den nya kaffetexten är klar. Man behöver använda en ”transfer tejp” för att föra över texten till burken.
Cricut
4) Sätt fast transfertejpen på texten och använd skrapan för att få fast den på tejpen.
Kaffeburk
5) Dax att sätta fast etikett. Sätt först fast den svarta etiketten med hjälp av dina händer, så att den gamla texten blir dold.
Kaffeburk
6) Eftersom tejpen är genomskinlig är det lätt att placera den mitt på burken! Använd skrapan för att pressa fast texten på etiketten.
Cricut joy
7) När allt var klart…tyckte jag inte att texten matchade burkens guldfärg, så jag gjorde om det med en annan vinylfärg och ett annat typsnitt. Men detta är snabbt fixat!
Burk före
⭐️ Burk före fix
Cricut joy

Kaffeburken är klar!

Det som är toppen med vinyl är att det sitter som berg, men kan tas bort utan synliga märken. Vinylen är vattentålig så den passar ju perfekt som etiketter till burkar!

Ni som hängt med här på blogg och instagram har ju sett att jag fått till min pysselgarderob för förvaring av allt mitt pyssel. (Det finns en film på Instagram) Bonus blev ju att jag fick till en bänk för mina Cricutmaskiner med förvaring under. Under våren tänkte jag göra fina vinylskyltar till alla pyssellådor. Kommer bli toppenfint!

Ha en himla bra vecka! Det är ju lite vimsigt väder här i Stockholm, vinter ena dagen, höst ena dagen och vår andra dagen!

Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen