Ringblomssalva

Ringblomssalva

Idag pysslar jag ringblomssalva här på bloggen! Jag har fått möjlighet att prova ett Diy-kit från det svenska företaget Organic makers. De är ett jättespännande företag med receptblogg och webshop som handlar om hur man kan tillverka sina egna ekologiska hudvårdsprodukter. Vilken lycka för mig att få prova detta, älskar ju att pyssla hemmagjorda hudvårdsgrejer!

Ringblomssalva

Ringblomssalva

Ekologisk hudkräm i supersöta burkar. Jag gillar verkligen designen på burkar, fint brunt stilrent glas och snygga etiketter! Jag fick själv välja Diy-kit, och valde just ringblomssalva för att det ska vara så bra för torr och narig vinterhud. Salvan fungerar även till läpparna. Toppen för mig som tvättar händerna jämt efter allt pysslande och jobb utomhus på förskolan. Jag återkommer med feedback när jag testat salvan ett par veckor.

Paket
Organic makers

Diy-kit från Organic makers

Jättefint Diy-kit, med allt man behöver för att göra sex burkar Ringblomssalva, blandarsticka i glas samt beskrivning. Allt du behöver är en behållare (som finns i ditt kök) att smälta massan i. Det här tycker jag är ett himla bra presentkit!

Ringblomssalva

Ringblomssalva – gör så här:

  1. Plocka fram beskrivningen, ett kärl att smälta massan i samt en kastrull att ställa ditt kärl i. Det funkar även att smälta massan försiktig i micron. Allt står i beskrivningen!
Ringblomssalva
2) Blanda Aprikoskärnoljan, bivaxpellets samt ringblomsextraktolja med rosmarin i blandarkärlet.
Blanda och smält
3) Ställ kärlet med ingredienserna i ett vattenbad. Tag endast lite med vatten så det inte ångar och stänker ned i massan. Vattnet ska knappt sjuda. Rör hela tiden med glasstaven. När hela massan är genomskinlig, låt den svalna något och häll hela flaskan med doftolja. (Valfritt, man kan också ha salvan naturell)
Burkar
4) Häll upp blandningen medan den är flytande i burkarna. Låt stelna.
Ringblomssalva
5) Låt stelna helt och sätt på locket. Dax att sätta fast etiketterna. Salvan har nått sin fasthet inom ett dygn och är då redo att användas.
Ringblomssalva
När den stelnar får den en så vacker gul färg, det doftar underbart!
Etiketter
6) Superlätt att sätta fast etiketterna!
Förpackning
7) Jag packade in varje burk i cellofan, knöt ett snöre och satte dit några torkade linblommor. Visst blir det en söt gåva! Hur bra som helst att ta med och ge till en vän. Det känns tryggt att veta att detta är bra ekologiska ingredienser som är bra för huden!

Tusen tack Organic makers för att jag fått möjlighet att testa ett av era Diy-kit! Ett himla kul pyssel som passar perfekt nu under vintermånaderna då jag ofta har lite pysseltorka efter jul och innan påsk. Det kommer definitivt bli fler skönhetspyssel här på bloggen, det är bland det bästa jag vet!

Ha en fortsatt bra torsdag!

Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen