Vridna ljus – ett kul diy!

Vridna ljus

Vridna ljus – ett kul diy!

I helgen testade vi på trenden att göra vridna ljus. Sådana här färgade ljus som var vridna känner man ju igen från när man var liten…kan det vara en 80-talsgrej? I alla fall är det ett väldigt enkelt och användbart pyssel! Kanske inte så lätt att få dem riktigt perfekta…men efter lite träning blir de riktigt fina!

Vridna ljus – Ett roligt pyssel för alla!

Vridna ljus

Vridna ljus – material:

? Ljus av 100 % paraffin OBS! Det får inte vara stearinljus, de fungerar inte att vrida.

Verktyg:  Vattenkokare, kastrull som rymmer ljusen eller diskbalja

Vridna ljus – gör så här:

1) Använd antingen det varmaste vattnet du kan få ur kranen, eller värm vatten på spisen. Obs! Det ska ej vara kokande! Häll vattnet i en stor behållare där ljusen får plats. Vi la dem i diskhon.

2) Låt dem ligga i vattenbadet i ca 10 min. Känn på ljusen att det är lite böjliga.

3) Kavla ljusen platta där du vill att de ska vara vridna. Om det uppstår sprickor i ljuset, är det ett tecken på att de fortfarande är för kalla. Lägg då tillbaka ljuset i vattnet, häll på mer varmvatten…känn på dem, och kavla igen om det behövs.

4) Tag nu tag i varje ände på ljuset och vrid. Man kan göra många eller få vridningar, prova dig fram till vad du gillar bäst.

5) Låt ljuset svalna på en plan yta, så att det blir helt rakt.

Ljusen är klara att tändas

Nu har vi ett gäng fina ljus, det var klart enklare att vrida de längre ljusen. Man kan se att de beiga ljusen inte varit tillräckligt länge i varmvattnet, då de fick lite sprickor. Men det här är inte alls något svårt eller särskilt dyrt pyssel. Billiga ljus kan man hitta hos ex. Flying tiger, Systrarna Grene, Rusta…kom bara ihåg att kolla så att det är 100 % paraffinljus.

Vridna ljus

Det var väldigt länge sen som jag hade färgade ljus hemma, tycker det blev väldigt fint till tapeten.

Snart helg, och mycket snö har vi fått!

Kram ? Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen